El president de la Generalitat inaugura el nou celler de Vila-seca

Durant aquest acte s’ha projectat un vídeo del Celler i s’ha donat pas a l’espectacle “De la pedra al vi”

Aquest matí, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha inaugurat oficialment el Celler de Vila-seca. A partir de les 10 del matí, el president ha arribat al Celler i, acompanyat de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha saludat als membres de la Corporació Municipal de Vila-seca, a les autoritats del Camp de Tarragona i als arquitectes responsables del projecte de restauració del Celler.

A continuació, el president Pere Aragonès ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vila-seca i ha descobert la placa inaugural. Seguidament, ha visitat les instal·lacions del Celler de Vila-seca acompanyat de l’alcalde, Pere Segura, i altres autoritats assistents a l’acte.

Després de la visita als diversos espais museístics del Celler, ha tingut lloc l’acte inaugural la presentació del qual ha anat a càrrec del periodista vila-secà, Xavier Graset. Durant aquest acte s’ha projectat un vídeo del Celler i s’ha donat pas a l’espectacle “De la pedra al vi”, un espectacle acrobàtic inspirat en els pagesos que van construir el Celler de Vila-seca. A través de les acrobàcies, els intèrprets Maria Cavagnero i Martin Samanna han recordat l’esforç que els homes i les dones van haver de fer per a construir el Celler i començar a produir el vi.

Per últim, han tingut lloc els parlaments a càrrec de l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

En les seves intervencions, l’alcalde de Vila-seca ha recordat que el patrimoni històric és fonamental per generar identitat, prestigi i fomentar la cultura d’un poble, recordant que van ser 150 famílies de pagesos les que van ajudar a construir aquest projecte monumental que avui, després de la seva completa rehabilitació, s’inaugura. “Avui el nou Celler de Vila-seca és una realitat“.

El president de la Generalitat, per la seva banda, ha agraït i ha posat en valor l’esforç de l’Ajuntament en conservar espais històrics com el del Celler,  “un espai, en aquest cas, que és fruit del cooperativisme, del sumar esforços i d’anar units. Aquests són missatges essencials també avui en dia per a superar dificultats i fer que els projectes esdevinguin realitat i ofereixin oportunitats per a tothom”.