La plaça de la Font del Morell tornarà a ser, diumenge 23 de novembre, l’escenari d’una de les cites més esperades de la tardor al municipi: la Festa de l’Oli. Una jornada impulsada des de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell que vol retre homenatge a un dels productes més emblemàtics de casa nostra i, alhora, reivindicar la feina de la pagesia, que amb el seu esforç preserva el paisatge i la tradició del territori.
L’activitat començarà a les nou del matí amb un esmorzar de productes de quilòmetre zero: pa, llonganissa, cansalada, botifarra, fruita, vi i aigua. Com sempre, serà un esmorzar solidari, ja que l’import íntegre del tiquet anirà destinat a La Marató de 3Cat, dedicada enguany a la divulgació i l’impuls de la recerca en càncer.
La regidora de Promoció Econòmica, Mònica Casas, destaca que “la Festa de l’Oli és molt més que un esmorzar popular: és una manera de posar en valor el nostre producte local i la feina de tantes famílies que viuen del camp. És tradició, comunitat i compromís social”.
A mig matí, i després de l’èxit de les últimes edicions, es farà el VII Concurs d’Allioli, que posarà a prova l’habilitat, la paciència i el canell de les persones participants. Un concurs obert a tothom, gratuït i ple de bon humor, que premiarà l’allioli més gustós i ben elaborat. Les inscripcions es faran el mateix dia de la festa, a l’estand de l’Ajuntament.
Amb bon oli, allioli i un ambient festiu, el Morell es prepara per celebrar un dels esdeveniments més emblemàtics i saborosos del calendari local.
