Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Oberta la III Edició de la Beca Xavi Catà Pros del Morell

Avatar photo

La primera línia té una dotació de 2.500 euros, mentre que la segona és de 1.500 euros repartits en cinc treballs

L’Ajuntament del Morell convoca la III edició de la beca de recerca i investigació Xavi Catà Pros. Una iniciativa que s’atorgarà al millor projecte d’investigació inèdit en els camps del medi ambient, la salut, la sostenibilitat territorial, la cultura, l’antropologia, la sociologia i la música en l’àmbit de la Vall del Francolí i amb relació amb el municipi del Morell.

L’ajut es divideix en dues línies: d’una banda, un projecte professional individual o col·lectiu elaborat tant per morellencs i morellenques com per veïns d’altres municipis, que rebrà 2.500 euros i, de l’altra, cinc treballs de recerca, de l’alumnat de primer i segon de batxillerat de l’INS El Morell del darrer curs lectiu en el moment de la convocatòria, que hagin obtingut almenys una qualificació de 8 sobre 10. En aquest últim cas, es repartiran 1.500 euros, repartits per ordre de projectes guanyadors segons el criteri del jurat (500 euros, 400 euros, 300 euros, 200 euros i 100 euros).

Les propostes ja es poden presentar, i la convocatòria es mantindrà oberta durant 60 dies a comptar a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPT. Les bases de la beca es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament del Morell o a través d’aquest enllaç.

L’origen de la iniciativa

La beca, nascuda l’any 2015 amb el suport de la Plataforma Cel Net, ret homenatge a Xavi Catà Pros, un activista mediambiental i veí del nostre municipi que estava molt vinculat a aquesta entitat morellenca, a la vegada que era molt actiu en la vida cultural i social del poble. La primera edició la va guanyar l’ambientòleg i consultor en dret ambiental Joan Pons, amb el treball “L’impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí”, mentre que la segona edició va ser per al treball “Impacte del complex petroquímic de Tarragona en l’exposició a metalls i la infertilitat masculina”, del grup de recerca del Centre de Tecnologia Ambiental, Alimentària i Toxicològica (TecnATox), amb la Dra. Montse Marquès, al capdavant de la recerca. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 5 =

Notícia anterior

La nova línia d’ajuts al lloguer a Catalunya

Notícia següent

El cartell d’una coneguda cadena de restaurants que indigna els catalans

Notícies relacionades