Tarragona compta, des de fa uns dies, amb un nou restaurant al centre de la ciutat que, de moment, sembla que ha encantat als clients que ja s’hi han apropat. Es tracta a més d’un tipus de menjar no tan popular avui dia com poden ser el xinès, el japonès i l’italià, i que compta amb menys establiments d’aquest estil a la ciutat.
Concretament, el nou restaurant de Tarragona és el Chonburi Restaurant, un establiment de menjar tailandès obert al número 14 del carrer Comte de Rius de la capital tarragonina. Els responsables del local animen a descobrir “el veritable sabor de Tailàndia en cada mossegada”.
La notícia ha estat molt ben rebuda pels amants de la gastronomia de la ciutat per diverses raons. Una d’elles és que es tracta d’una obertura al centre de la ciutat, en un entorn pacificat i envoltat d’altres restaurants, però també d’equipaments culturals i a quatre passes de la Rambla Nova.
La majoria d’obertures que s’han produït recentment han estat a les Gavarres o als afores de Tarragona, en part per facilitar l’arribada de consumidors de fora de la ciutat, i l’aterratge d’un restaurant nou al centre de la ciutat dinamitza més aquest espai.
Un altre dels factors que destaquen els comensals és que a Tarragona hi ha pocs restaurants d’aquest estil. Sí que abunden, per exemple, les pizzeries o els locals de sushi —en els últims mesos se n’han obert uns quants—, però el menjar tailandès no és tan popular i és una bona forma de mostrar aquesta gastronomia al públic general.
En el cas del Chonburi, des de la seva obertura el local acumula 17 ressenyes a Google i la gran majoria li donen 5 estrelles —la màxima possible—, amb una puntuació mitjana de 4,5 estrelles, fet que mostra que els clients han quedat generalment molt satisfets amb l’oferta culinària del local.
“Faltava aquest tipus de menjar a Tarragona”, indica un dels comentaris a Google, mentre que altres destaquen que és un local “ben decorat”, imitant l’aspecte de mercat i de ‘street food’ tan típic del continent asiàtic. “Menjar autèntic”, defineix un altre comensal, mentre que una altra persona en destaca
A més, els preus dels plats principals oscil·len entre els 10 i els 20 euros i hi ha força varietat. El restaurant també prepara menjar per emportar.