Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Nou episodi de discriminació lingüística en un restaurant de platja

Avatar photo

Que la llengua catalana no viu les seves millors hores és un fet sabut. La forta immigració, l’actitud d’algunes persones i la baixa natalitat fan que la llengua pateixi un sensible retrocés. Aquest cop parlem d’un episodi que ha viscut la diputada tarragonina de la CUP, Laia Estrada, a la seva pròpia ciutat.

En un fil de X (ex Twitter) Estrada explica que el passat dimecres van posar una reclamació al bar restaurant Las Salinas, a la platja Llarga de Tarragona després d’haver estat vexats pel simple fet de parlar en català. ‘Un lloc on hi havíem estat desenes de vegades sense cap conflicte, i al que no hi tornarem després del què ha passat’, assegura Estrada.

Segueix Estrada: ‘Malgrat les formes desagradables, el meu company li ha dit (en castellà) que si no entenia el català només calia que ho digués de bones a primeres (tot i que ha al·lucinat perquè insisteixo que les anteriors vegades que hi havia anat l’havia entès perfectament).’

‘El cambrer s’envalentona i respon “yo solo hablo español en todas partes” i al meu company se li acut preguntar-li si també parlarà “en español” si se’n va a treballar a Alemanya. En aquest moment el cambrer comença a despotricar marxant cap a la cuina’, narra Estrada.

La resta de treballadors, malgrat no haver vist el que ha passat, s’afegeixen a la gresca i acusen el meu company d’haver volgut obligar el cambrer a parlar en català. Perplex, respon que això no és cert i que l’únic que ha intentat imposar una llengua ha estat el cambrer.’, lamenta de diputada cupaire.

Continua la narració: ‘Lluny de resoldre’s la situació amb una simple disculpa, encara posen més llenya al foc acusant el meu company d’haver parlat de males maneres, capgirant de forma barroera la realitat. Òbviament, hem dit que no calia que ens servissin i hem demanat els fulls de reclamació’.

RECLAMACIÓ CONTRA EL LOCAL

Estrada explica que decideixen omplir un full de reclamació: ‘La reclamació l’hem hagut de fer a la recepció del càmping al que pertany el bar (tot i que dona servei a tothom que és a la platja). La cirereta de la història és que l’empresa no ha volgut signar el full de queixa un cop l’hem omplert…’.

‘Davant d’això, hem decidit enviar la còpia a @llenguacatalana sense masses expectatives que serveixi per res… La situació és tan lamentable que aquest és el pa de cada dia. No només es vulneren els nostres drets lingüístics sinó que a sobre se’ns acusa de provocar conflictes’, explica Estrada.

La diputada acaba agraïnt la feina de les associacions en defensa del català: ‘Malgrat tot, gràcies per la feina que feu @llenguacat, @CAL_cat, @omnium, @AccioCulturalPV i @ocbcat.’

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 − 14 =

Notícia anterior

Troben un home mort amb signes de violència a Barcelona

Notícia següent

Els trens de l’R4 i l’R8 del nucli de Barcelona circulen amb retards mitjans de 30 minuts per una incidència

Notícies relacionades