Noemi Llauradó inaugura les obres de la carretera TV-7003 entre Vimbodí i Poblet

S’ha eixamplat la calçada, se n’ha millorat la seguretat, s’ha habilitat un itinerari turístic i s’ha construït un mirador panoràmic amb vistes al monestir

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dijous la segona i última fase de les obres de millora de la carretera TV-7002 entre la vila de Vimbodí i el Monestir de Poblet, dins del seu terme municipal. Unes obres que han suposat la remodelació integral d’aquesta via, considerada l’accés natural i més directe al monestir de Poblet per als usuaris procedents de Lleida i de les comarques de Ponent per la N-240, passant per Vimbodí.

 

L’acte també ha comptat amb la participació del diputat delegat de Carreteres de la Diputació, Miquel Subirats; del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, de l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i de regidors i regidores del Consistori, amb l’assistència de veïns i veïnes. La presidenta de la Diputació ha destacat la importància d’aquesta obra per als habitants del municipi, però també per als visitants del Monestir de Poblet: “amb aquesta actuació disposem d’una via més còmoda i sobretot més segura per al trànsit, que alhora s’ha remodelat seguint criteris de sostenibilitat i de màxim respecte per l’entorn paisatgístic”.

 

Llauradó també ha posat de manifest que la inversió en la xarxa de carreteres que depenen de la Diputació “esdevé una de les prioritats de la nostra institució, que s’emmarca en el Pla de Mandat i que té com a objectiu garantir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats a l’àmbit rural i al conjunt de la demarcació”.

 

Les obres han suposat una ampliació de la calçada fins als 6,3 metres i la remodelació dels revolts, interseccions i dels ponts existents. També s’ha renovat la senyalització, s’ha habilitat un itinerari segur per a ciclistes i vianants, de 3,89 km, donant continuïtat així al carril bici que ja es va fer en una primera fase del projecte. Aquest vial transcorre en paral·lel a la carretera fins al pk. 1,820, punt on es desvia pel camí de Milmanda fins a la T-700. Per últim, per poder contemplar i gaudir de bones vistes del Monestir de Poblet i dels elements singulars del paisatge de la zona, s’ha habilitat un mirador panoràmic al costat dret de la via entre el pk 2,100 i el 2,205.

En total, els treballs d’aquesta segona fase de condicionament de la TV-7002 al municipi de Vimbodí i Poblet han permès millorar 3,3 quilòmetres de la via, amb una inversió de 2,2 milions d’euros. Aquests obres complementaran la millora que es va iniciar l’any 2011 al tram comprés entre el nucli urbà i fins al pk 0,700, en la qual es va construir el viaducte sobre el riu Milans i es van eliminar punts que presentaven perill per a la circulació viària.