El Museu d’Art Modern de Tarragona incorpora el collage d’Enric Adserà

L'obra ‘Tòrcul, somnis i mirades’ se suma al fons de la Diputació a través d'una donació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Tòrcul, somnis i mirades’ és el títol de l’obra que l’artista Enric Adserà Riba (Cabra del Camp, 1939) ha donat al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). Es tracta d’una peça sobre fusta (120x240cm) datada del 2010 i en la qual l’autor incorpora collage, gravat, dibuix i pintura, àmbits de creació que conformen la seva trajectòria artística.

S’hi reflecteixen elements i paisatges que li han servit d’inspiració i l’han acompanyat al llarg dels anys, com ara els molins holandesos -resideix a Holanda des de la dècada de 1960- o els colors de la Conca de Barberà -té un estudi a Barberà de la Conca- i de la seva comarca natal de l’Alt Camp. En aquest vídeo es repassa el procés de creació de l’obra ‘Tòrcul, somnis i mirades’: https://www.youtube.com/watch?v=JGrmKdNweF4

 

L’artista s’ha desplaçat al museu per oficialitzar la seva donació, acompanyat dels responsables del MAMT i de la Unitat de Cultura de la Diputació. Enric Adserà els ha mostrat el seu agraïment i la satisfacció que aquesta obra formi part del fons del museu, on properament s’exposarà durant un temps per tal que tothom pugui gaudir-ne. Per la seva part, la Diputació ha agraït a Adserà la donació, alhora que ha destacat el prestigi d’aquest autor nascut a la demarcació i amb una destacada trajectòria internacional, amb nombroses exposicions a Holanda i també en diferents indrets d’Europa o a Nova York.

L’autor (http://www.adserariba.nl) ha exposat en diferents ocasions al MAMT, entre altres indrets de Catalunya i de l’Estat.