Al voltant de 250 participants en el XII Aplec de Sardanes ‘Vila del Morell’

La trobada es va caracteritzar per un ambient festiu i molt acollidor

Unes 250 persones es van reunir, aquest diumenge 29 de maig, al XII Aplec de Sardanes

Vila del Morell, just l’any en què es commemoren 100 anys de sardanes al municipi. Un acte celebrat al Parc Camí de l’Estació i organitzat per l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell.

La jornada “va anar bé, dins de les circumstàncies”, afirma el president de l’entitat, Anton Ribas, que apunta a la Covid-19 i al fet que hi hagués altres actes programats per al mateix dia per justificar la lleugera baixada de participants.

Malgrat tot, van acudir a la cita persones vingudes d’arreu del territori, des de Reus fins a Tortosa, passant per les comarques de Lleida o el Maresme, que van gaudir d’un vermut obert a tothom i d’un dinar de germanor. Així, la trobada va transcórrer amb èxit, i al concurs de colles improvisades de la tarda n’hi van participar fins a set.

La música de la diada la van posar la cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània, que van interpretar una quinzena de sardanes al matí i una quinzena més a la tarda. Unes agrupacions musicals “que estan molt satisfetes de començar a recuperar la seva activitat després de la pandèmia”, assegura Ribas.