Montse Adan: “Si Tarragona anés bé, jo no hauria entrat en política”

Avatar photo

Montse Adan és una de les noves incorporacions del projecte socialista per a Tarragona. L’actual directora de Port Ciutat va dilatar la seva decisió, però finalment va donar el ‘sí’ a ser la número 2 de la llista del PSC a les municipals. Parlem amb Montse Adan per conèixer què l’ha empès a ficar-se en política, com compagina la precampanya amb la seva feina i què li agradaria canviar de Tarragona.

 

Com ha estat aquest primer mes ja com a membre de les llistes del PSC?
Ha estat molt intens i hi estic dedicant moltes hores, sobretot a les tardes, vespres i caps de setmana, perquè compagino aquesta decisió personal amb la meva feina com a directiva del Port. Principalment, m’estic dedicant a escoltar molt a la ciutadania i participant en moltes reunions que em confirmen que a Tarragona existeix una voluntat de canviar la forma de funcionar del nostre ajuntament. Estic en ple procés d’aprenentatge perquè aquest món de la política és totalment nou per a mi. Per sort tinc bons companys de formació que m’estan ajudant a integrar-me en l’equip de treball. Per la meva experiència com a ciutadana i com a professional en una administració com el Port, ja fa temps que tinc molt clares quines són les coses que m’agradaria aportar a la meva ciutat. Ara es tracta d’encaixar aquesta voluntat, els projectes i les idees en un programa electoral d’un partit que, amb gent jove i molt ben preparada, vol transformar Tarragona després d’uns anys decebedors.

 

De quina manera es van desenvolupar les converses per formar part de la candidatura?
El PSC em va contactar per primera vegada fa un any i mig aproximadament. Jo mai no m’havia plantejat la possibilitat de treballar per a la ciutat des de dins. La meva primera resposta va ser que no volia entrar en política, perquè tinc nens petits i una feina que m’agrada. No tenia necessitat de complicar-me la vida entrant en un món complicat com és el de la política municipal. Al final, però, després de diverses converses i atès que considero que Tarragona té moltes coses a millorar, vaig decidir fer el salt per intentar canviar la ciutat a través de la meva feina. La decisió final no la vaig prendre fins al passat mes de febrer, uns dies després que el meu nom comencés a sortir als mitjans de comunicació com a possible incorporació al partit socialista.

 

En quin moment fa ‘clic’ i decideix acceptar l’oferta de Rubén Viñuales?
Aquest Nadal al Port de Tarragona vam fer una feina extraordinària amb una àmplia programació d’activitats. Més de 25.000 persones van baixar fins al Moll de Costa en pocs dies per gaudir de tot el que havíem organitzat. La gent va quedar encantada i humilment crec que el Port es va convertir en punt de trobada per a les famílies tarragonines durant les festes nadalenques. Dies després vaig pensar, si hem pogut dinamitzar el Moll de Costa, que està lluny del centre i que comporta un esforç de desplaçament per a la ciutadania, per què no podem fer el mateix per al conjunt de la ciutat? I ja posats… per què no ho podem aconseguir al llarg de tot l’any passin coses? Viatges i veus que hi ha moltes ciutats amb menys atractius que Tarragona que transmeten més vida als seus carrers…. I jo vull que la meva ciutat sigui una ciutat dinàmica, no una ciutat adormida i decadent. Per això he decidit optar a entrar al govern municipal de la mà del PSC, perquè m’han vingut a buscar per a gestionar.

 

“Viatges i veus que hi ha ciutats menys atractives que Tarragona que transmeten més vida als seus carrers… I jo vull que la meva ciutat sigui una ciutat dinàmica, no una ciutat adormida i decadent”

 

Junts li va oferir entrar a la seva llista electoral…
Amb Jordi Sendra, al qual considero un amic perquè ens coneixem de fa molts anys i hem treballat plegats al Port, vam mantenir una única conversa breu després de l’estiu de 2022. Li vaig explicar que no tenia pensat entrar en política per tot el que et comentava abans, sobretot pel tema dels nens petits. En Jordi va dir-me que entenia la meva situació i no en vam a tornar a parlar més. Agraeixo que pensés en mi en aquell moment i confio que podrem fer feina plegats a l’Ajuntament perquè a tots dos ens mou l’estima per Tarragona.

Quin és l’element determinant per escollir el PSC?
Primer de tot, perquè considero que la ciutat no ha estat ben gestionada en els darrers anys. Em costa trobar algun àmbit en el qual la ciutat hagi progressat adequadament. I que consti que em sap greu perquè jo, com a ciutadana, tenia posades esperances en què seria una bona legislatura.

A partir d’aquesta percepció personal, crec que el projecte del PSC és el millor per a Tarragona, tant des del punt de vista de model de ciutat com per la joventut i l’empenta de les persones que encapçalem la candidatura. En Rubén és un candidat amb les idees molt clares, amb moltes ganes de treballar, de dialogar amb la resta de formacions polítiques i amb un projecte clar que la ciutat notarà positivament quan accedeixi a l’alcaldia. Tarragona tornarà a tenir un alcalde amb personalitat i lideratge si la ciutadania ens fa confiança. En Salvador Illa, el líder del PSC a Catalunya, confia plenament en Rubén. I jo també.

 

“A mi no em fa il·lusió estar en política, a mi em fa il·lusió treballar per ajudar la meva ciutat”

 

Quants anys vol estar en política?
Ni m’ho he plantejat. Primer hem d’afrontar una campanya electoral i unes eleccions. A mi no em fa il·lusió estar en política, a mi em fa il·lusió treballar per ajudar la meva ciutat. És per això que m’agradaria que la ciutadania em fes confiança. Si al cap dels anys la gent no està satisfeta amb la meva feina, ho tindrà molt fàcil. Per això estan les urnes.

Compagina la feina amb el Port?
Sí, és clar. Jo tinc una responsabilitat al Port i faré la meva feina com sempre, com a mínim, fins que hi hagi eleccions. No vull que l’activitat a l’àrea de Port-Ciutat es pugui veure afectada per la meva decisió personal. Continuo treballant amb tot l’equip, preparant la programació cultural i social d’aquest 2023 i fent les gestions necessàries perquè el Moll de Costa es consolidi com a espai de referència per a la gent de Tarragona i del conjunt del territori. Les hores de política la deixo per a les tardes, vespres i nits… On noten que estic més enfeinada és a casa.

 

Com valora la seva feina al Port?
No crec que jo mateixa sigui la persona adient per valorar la meva pròpia feina. Soc conscient que en els darrers anys el Port s’ha obert molt més a la ciutat i que és un organisme que està cada vegada més implicat en la ciutadania. Així ho demostren les dades de visitants i d’activitats de tota mena -culturals, populars, esportives, socials…- que s’organitzen cada any als espais públics del Port de Tarragona. Hi ha molta feina al darrere de tot un equip. Vull pensar que jo he tingut una petita part de culpa de tot el que ha millorat el Moll de Costa en aquests darrers anys.

Què pot extrapolar de la seva feina al Port de cara a la gestió de Tarragona?
Precisament aquest és un dels objectius. Que la feina de gestió i l’experiència d’èxit assolida durant tots aquests anys al Port de Tarragona la pugui fer extensiva al conjunt de la ciutat de Tarragona al llarg de tot l’any.

 

Com valora el govern de Ricomà?
Només li diré que si pensés que Tarragona s’estan fent bé les coses, jo no hauria entrat en política.

 

On es veu en l’equip de govern si al final el PSC governa a la ciutat? De directora de Màrqueting?
No tinc preferència per una regidoria concreta. Penso en la ciutat d’una manera transversal i en la qual les diferents àrees de decisió política i professionals de l’ajuntament han de treballar coordinats per avançar de manera conjunta. El que sí que vull és aprofitar totes aquelles accions que ens ajudin a projectar positivament la imatge de Tarragona l’exterior. Parlo de comerç, de turisme, de cultura, seguretat, neteja, gestió dels espais públics, emprenedoria, igualtat, atenció a les persones… tot plegat fa ciutat i ho hem de fer d’una manera coordinada perquè el resultat final reverteixi positivament en la ciutadania i, de retruc, en la imatge de Tarragona. És important projectar una bona imatge per establir sinergies positives en tots els àmbits de la ciutat.

 

“Els càrrecs polítics cobren per treballar per al conjunt de la ciutadania, no per estar tot el dia explicant que guapo soc jo i que lletjos són els altres”

 

Ara fa uns anys que tenim una política municipal tensa i polaritzada. L’incomoda aquest ambient?
Molt. I també em preocupa. Ara que ho segueixo de prop he detectat que hi ha molts polítics de la ciutat, alguns amb responsabilitats a l’Ajuntament, que passen moltes hores del dia agitant les xarxes socials en lloc de treballar per la ciutat. Entenc i és lògic que hi hagi un cert nerviosisme entre les forces polítiques perquè s’apropen unes eleccions, però no hem d’oblidar que els càrrecs polítics estan per treballar per al conjunt de la ciutadania, no per estar tot el dia explicant que guapo soc i que lletjos són els altres.

A mi personalment em cansa, com a bona part de la ciutadania. La cosa és més fàcil. El que governa ha de convèncer l’electorat amb la seva acció de govern, amb tangibles de la feina assolida durant la legislatura, i el que aspira a entrar al govern ha d’explicar què faria diferent per millora la ciutat. El pim-pam entre partits, al meu entendre, és una pèrdua de temps que només interessa a un sector molt concret de la població, no a la majoria. La gent té altres coses més importants en el seu dia a dia. El més rellevant és que, un cop passades les eleccions, les forces polítiques s’entenguin i prioritzin els interessos de la ciutat i els seus habitants. La tensió no ajudarà en aquest sentit. I per això jo sempre em mantindré al marge. Jo vull poder parlar amb tothom ara i sempre.

 

“La tensió política no ajuda a millorar la ciutat. I per això sempre em mantindré al marge. Jo vull poder parlar amb tothom ara i sempre”

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La tercera fase de Reus Espais Vius revitalitzarà l’eix comercial del nord

Notícia següent

Les inversions del 2022 van créixer en un 50% respecte el previst

Notícies relacionades