Mont-roig del Camp feminitzarà el nomenclàtor dels carrers del municipi

Els ciutadans i les entitats poden proposar candidates en la campanya #DonaNom

L’Ajuntament del Mont-roig del Camp (Baix Camp) ha iniciat la campanya #DonaNom, un procés participatiu per feminitzar el nomenclàtor dels carrers municipals. Només el 6% estan dedicats a dones, actualment. La ciutadania i les entitats proposaran les candidates a qui dedicar els carrers. Ho poden fer per l’aplicació eAgora, les oficines detenció ciutadana i les biblioteques municipals. Posteriorment, una comissió de seguiment d’experts i representants institucionals farà una selecció prèvia abans d’una definitiva votació popular. La campanya es presentarà a Mont-roig i Miami Platja en les jornades del Dia Internacional de les Dones, els dies 5 i 6 de març.

La finalitat de la campanya #DonaNom és reivindicar i donar visibilitat a la memòria de les dones locals i d’arreu i incloure els seus noms al nomenclàtor dels carrers municipals. La comissió de seguiment del procés participatiu aprovarà la normativa, vetllarà pel compliment i avaluarà i aprovarà les propostes. Estarà integrada per membres del Centre d’Estudis Mont-rogencs, l’Associació Cultural Arxiu i Memòria, representants de la ciutadania, les regidores i les tècniques de Participació Ciutadana i Igualtat, i un representant de cada grup polític amb representació al consistori (excepte Ciutadans que va declinar participar-hi).

Les propostes es poden presentar del 5 de març al 5 d’abril. Fins al 17 d’abril totes les propostes de nom presentades seran avaluades i validades per la comissió de seguiment. Finalment, es farà una votació popular entre totes les candidates entre el 21 d’abril i el 22 de maig. Hi poden participar totes les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi.