Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

La ministra Raquel Sánchez visita el Port de Tarragona

Avatar photo

La trobada ha servit per explicar els plans de futur i els projectes estratègics del Port

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Raquel Sánchez ha visitat avui el Port de Tarragona. La ministra, acompanyada per Xavier Flores, secretari general d’infraestructures del MITMA; Álvaro Rodríguez Dapena, president de Ports de l’Estat; i Santiago Castellà, subdelegat del Govern a Tarragona, ha mantingut una reunió de treball amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, i altres membres del Comitè Executiu de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

Garreta també ha fet un repàs dels projectes d’ampliació del Port de Tarragona al terme municipal de Vila-seca que l’Ajuntament d’aquest municipi i l’APT van presentar en públic el mes de febrer sota el lema “Cal·lípolis, l’Equilibri Sostenible”. Un pla de creixement econòmic respectuós amb el medi natural i el paisatge amb objectius ambiciosos com la construcció del contradic de Ponent, les mesures mediambientals compensatòries per estabilitzar la platja de la Pineda i la recuperació dels Prats d’Albinyana, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000.  El president també ha explicat que el projecte de construcció del contradic aspira a una ajuda de fins a 27 milions d’euros a través de la pròxima convocatòria dels Fons Europeus CEF (Connecting Europe Facility – Mecanisme Connecta Europa).

La reunió també ha servit per parlar de temes ferroviaris, atesa la necessitat de descarbonitzar el transport de mercaderies i el compromís del Port amb una infraestructura econòmicament sostenible. El president de l’APT ha exposat els plans del Port en matèria d’accessos ferroviaris, l’estat actual de la construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo (subvencionada amb 14 milions d’euros dels Fons MRR de la UE) i els plans d’ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella. Finalment, el president ha fet referència al projecte de restauració de la Torre d’en Virgili, una edificació defensiva del segle XVI situada al costat de la ZAL, per a la qual l’APT opta a l’ajuda del 2% cultural per realitzar-lo.

Visita a la ZAL

La visita de la ministra al Port de Tarragona s’ha completat amb un desplaçament fins a la ZAL per conèixer de primera mà els treballs en curs i les perspectives de futur d’aquest important espai logístic de gairebé 1 milió de metres quadrats. La ZAL és, en aquests moments, l’espai logístic annex a un port més rellevant de la Mediterrània i és una gran oportunitat per potenciar l’economia de Catalunya, contribuir a la transformació econòmica del territori i atraure nous sectors econòmics que complementin la química i el turisme.

El desenvolupament d’aquesta infraestructura logística suposarà el creixement del 20% de la superfície de l’espai portuari, la possibilitat d’augmentar entre 2,7 i 4,6 milions de tones més a l’any quant a volum de tràfics de mercaderies i la creació de 2 a 3 mil nous llocs de treball directes i indirectes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PS SDP+ vol una llei d’urbanisme que tingui en compte la qualitat de vida

Notícia següent

PS SDP+ planeja revisar el pla de mobilitat de les valls centrals per evitar els col·lapses circulatoris

Notícies relacionades