El millor panettone de xocolata de l'Estat es fa a Torredembarra

El jurat del certamen ha valorat principalment el sabor dels panettones, però també altres aspectes com l’aroma, la textura de la molla, la forma i l’aspecte del gebrat

05 de novembre de 2025 a les 10:17h
Actualitzat: 05 de novembre de 2025 a les 10:19h

Els millors panettones artesans del 2025 es fan a Catalunya, segons el concurs estatal organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). En aquesta desena edició, celebrada dins el Gastronomic Forum Barcelona, s’han reconegut dues pastisseries del territori com les grans guanyadores.

La pastisseria Cal Jan, de Torredembarra, al Tarragonès, s’ha endut el premi al millor panettone de xocolata, mentre que la pastisseria Oriol Carrió, situada al carrer Bailèn del barri de Gràcia de Barcelona, ha estat distingida amb el guardó al millor panettone tradicional.

No és la primera vegada que aquests establiments són reconeguts. Cal Jan ja va obtenir el premi al millor panettone l’any 2021, i Oriol Carrió va ser distingida amb el Panellet d’Or 2024 dins la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya.

El jurat del certamen ha valorat principalment el sabor dels panettones, però també altres aspectes com l’aroma, la textura de la molla, la forma i l’aspecte del gebrat.

Segons les bases del concurs, els participants en la categoria clàssica havien de presentar panettones artesans de fruites (llimona o cedre, taronja i panses) d’elaboració pròpia i amb corona de glassa de sucre, d’entre 1.000 i 1.100 grams. En canvi, en la categoria de xocolata, s’exigia un panettone de xocolata negra o amb llet (amb un mínim del 40% de cacau), sense fruita i amb el mateix pes.