El millor gelat artesanal d'Europa es fa a Reus

El ‘Catalanet Ganxet’ ha rebut el reconeixement en el marc de la prestigiosa fira internacional del gelat MIG 2025 Experiencie, celebrada a Itàlia

02 de desembre de 2025 a les 11:28h
Foto de: @heladerosartesanales a Instagram

Reus torna a situar-se al mapa gastronòmic europeu gràcies a Gelats i Torrons Xixona. L’empresa artesana ha aconseguit endur-se el títol de millor gelat d’Europa al MIG 2025 Experience, el prestigiós certamen celebrat l’1 i 2 de desembre a Longarone (Itàlia), ciutat reconeguda com la capital continental de la gelateria.

La creació vencedora, batejada com Catalanet Ganxet, ha captivat el jurat amb una combinació molt lligada al territori: torró d’avellana de Reus, una salsa de vermut aromatitzada amb taronja i trossets de carquinyoli. Aquesta proposta va representar Espanya després de superar les fases classificatòries estatals i s’ha imposat a les elaboracions d’Eslovènia i Luxemburg, que han completat el podi.

Els responsables de l’empresa, Núria Del Cacho i Ahmed Atamna, van recollir el guardó en una edició que ha reunit mestres gelaters de dotze països. El seu pas per la competició internacional no s’entendria sense la primera Festa del Gelat de Reus, organitzada el maig passat per l’Espai Boule i DomSpain en el marc del projecte europeu GelatOn The Road. L’esdeveniment va congregar més de 1.300 assistents i va repartir més de 5.200 degustacions en dos dies de tast i votació popular, d’on va sortir escollit el Catalanet Ganxet com a candidat estatal.

El projecte GelatOn The Road treballa per impulsar l’artesania, la sostenibilitat i els productes de proximitat dins el sector, i ha estat clau per donar visibilitat al talent emergent. D’aquesta iniciativa també n’ha nascut la nova certificació europea per al gelat artesanal, la Gelato European Route, reconeguda per l’EUIPO, que vol unificar criteris de qualitat arreu del continent.