Milers de joves tarragonins podran accedir a l’ajuda de 250 euros mensuals

Això suposarà que l’habitatge deixarà de ser un obstacle real per a l’emancipació de milers de joves, també a les comarques tarragonines.

“La posada en servei d’aquest nou bo de lloguer jove és un compromís electoral del president Pedro Sánchez. Un cop més, aquest Govern compleix i ho demostra amb realitats concretes”, així ha definit el diputat socialista Joan Ruiz l’entrada en vigor d’aquesta ajuda directa a l’emancipació dels joves per tal que puguin accedir a un habitatge de lloguer.

Així, segons ha donat a conèixer el diputat del PSC, la nova ajuda suposarà per als joves que ho sol·licitin una quantia mensual de 250 euros durant un període de dos anys. Podran accedir-hi joves de fins a 35 anys i té com a finalitat “que els joves tarragonins que vulguin marxar de la casa dels seus pares per iniciar el seu projecte de vida independent puguin fer-ho accedint a un habitatge de lloguer. Sabem de les dificultats que tenen per poder-ho de fer, d’aquí l’encert d’aquesta mesura impulsada pel Govern de progrés.”

Joan Ruiz ha afegit que “gràcies a aquesta iniciativa milers de joves de la demarcació de Tarragona podran, per fi, accedir a un habitatge digne.” En aquest sentit, ha recordat que “després dels anys de Govern del PP a Madrid i dels independentistes a Barcelona, la veritat és que el nostre país està a la cua d’Europa pel que fa a la mitjana d’edat en què abandonen la casa dels seus pares. A Catalunya està, ara mateix, en els 29 anys mentre que a Europa la mitjana és de 26 anys. En conseqüència, aquest bo de lloguer per als joves no tan només fa justícia social sinó que es absolutament imprescindible.”

Cal destacar que amb aquest bo jove en marxa els joves beneficiaris podran pagar una part substancial del lloguer dels seus pisos, el que és molt important perquè això suposarà que l’habitatge deixarà de ser un obstacle real per a l’emancipació de milers de joves, també a les comarques tarragonines.

“Parlem de fets, no de paraules. El Govern ja ha pressupostat més de 200 milions d’euros en els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 destinats a que aquesta ajuda sigui efectiva i arribi quan més aviat millor als joves que ho necessitin”, ha afegit el diputat socialista.

Finalment, Joan Ruiz ha contraposat “l’acció positiva i eficaç del Govern progressista del president Pedro Sánchez amb el “no a tot” que sacseja el bloc de la dreta i la paràlisis penosíssima que mostra el Govern de la Generalitat en mans dels independentistes. Seguirem en la mateixa línia, obviant el soroll que no aporta res de bo i seguint desplegant l’agenda reformista i progressista que, n’estem segurs, ens demandem la immensa majoria de tarragonins i tarragonines”, ha reblat.