Més d’una setantena de famílies van completar el Passaport verd al 2021

  Han obtingut una reducció de fins al 10% en el rebut de la recollida d’escombraries de 2022

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Ajuntament va posar en marxa a principis de 2021 la campanya per fomentar l’ús de la Deixalleria i premiar els ciutadans més compromesos amb el medi ambient amb un descompte en el seu rebut de la brossa de l’any següent.

  Aquest descompte de fins a un 10% en la taxa de la recollida d’escombraries domèstiques per ús freqüent de la Deixalleria s’ha mantingut en les ordenances de 2022, per continuar fomentant el reciclatge dels residus, sobretot dels més voluminosos, i premiar els titulars d’habitatges que durant l’any hagin usat el servei de la Deixalleria.

  Durant el 2021 150 persones van anar a l’Ajuntament a recollir el seu Passaport verd, i d’elles un total de 72 el van aconseguir omplir: 67 famílies amb els onze segells, per obtenir el 10% de descompte, i 5 van arribar fins a la meitat, omplint-lo amb cinc segells, i van sol·licitar el 5% de reducció en el seu rebut d’aquest any.

  Tant les famílies que el van omplir com aquelles que no van fer prou aportacions a la Deixalleria, tenen una nova oportunitat aquest any. Han de fer entre cinc i deu visites durant tot l’any, amb residus de més de 5 quilos de pes per aportació. El Passaport verd de 2021 ja no té validesa i tothom ha de passar per l’Ajuntament a buscar-ne el nou document de 2022.

  Entre els residus que es poden portar trobem tots aquells que no disposen de contenidor a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc.; aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, restes voluminoses de poda, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

  Cal recordar que el 5 o el 10% de descompte en la taxa de la recollida d’escombraries és també acumulable al 25% de reducció del qual ja es beneficien les famílies que compleixen els requisits contemplats a l’ordenança segons la renda familiar. Així, les famílies que durant l’any facin ús de la Deixalleria i a més compleixin els requisits de baixa renda familiar, podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de l’any 2023.