Més d’un centenar d’infants han participat, al llarg dels darrers mesos, en el Casald’estiu del Morell, organitzat des de la regidoria de Benestar social i família del’Ajuntament del municipi. Una proposta que ha donat cobertura a les necessitats deconciliació d’una setantena de famílies, majoritàriament morellenques, amb deu setmanes d’activitat i més participació que mai.
Com sempre, la programació de les activitats s’ha centrat en un eix d’animació que, enaquesta ocasió, ha estat les arts. Així,s’ha aprofundit en la música, la pintura, l’escultura,la dansa, l’arquitectura, el teatre de titelles o el maquillatge artístic, entre altres. Aquestha estat el fil conductor que s’ha seguit per a poder treballar els objectius educatiusmarcats, i que ha englobat transversalment tota la temàtica del casal i el disseny de la samarreta que infants i monitores han portat els dies de sortides.
Des de l’organització del casal en fan un bon balanç, amb infants que aprenen acompartir, a cooperar, a guanyar i a perdre, amb grans fent d’exemple a seguir iacompanyant els més petits... Tot un seguit de fites que reivindiquen la gran tasca socioeducativa que es fa des de l’educació en el lleure.
Alhora, reconeixen que “treballar amb infants és una feina delicada, que comportamolta dedicació”, exposen, “per això desenvolupem la nostra tasca de la manera mésresponsable possible”, conclouen. Tot plegat, amb una trajectòria que avala laproposta, i amb famílies tant del Morell com de fora que hi confien des de fa anys. Perarribar fins aquí és important anar millorant cada any, cosa que s’aconsegueix ambl’escolta de les famílies i dels infants, i fent els canvis necessaris després de valorar tots i cadascun dels aspectes del casal.
Així, “de cara al futur es continuarà treballant per millorar estiu rere estiu i disposar, alnostre municipi, d’un projecte socioeducatiu de qualitat com és el Casal d’estiu, on els infants se sentin com a casa”, remarca la regidora de l’àrea, M. Jesús Valldosera.
Un casal que compta amb el suport del programa Temps X Cures, gestionat des delConsell Comarcal del Tarragonès i liderat pel Departament d’Igualtat i Feminismes dela Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una línia de finançament amb què es vol donarresposta a la necessitat de donar suport als serveis que descarreguin les famílies i, enespecial, les dones que més ho necessiten, tenint en compte la perspectiva de gènere i interseccional de les càrregues de cura familiar.