La Ciutat de Tarragona

El Mercat de Tarragona celebra el seu 7è aniversari

A la tarda, l’enòleg tarragoní Pol Aluja oferirà un maridatge de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona a l’interior del Mercat

Aquest dissabte 16 de març es compleixen 7 anys de la inauguració del nou edifici del Mercat Central i per tal de celebrar aquesta data tan especial amb la ciutadania de Tarragona s’ha programat una degustació popular i un tast de vins al llarg de la jornada.

D’una banda, l’OPP Peix Blau Tarragona cuinarà 500 racions de fideuà i 500 de seitó fregit dissabte al migdia a Plaça Corsini. Els tiquets per a les racions es posaran a disposició de la ciutadania de forma gratuïta amb totes aquelles compres superiors a 30 € que es facin a les parades del Mercat el mateix dissabte entre les 8.30 i les 11.00 h del matí. A partir d’aquesta hora, els tiquets per a les racions de seitons i fideuà es podran aconseguir a 3 € a la mateixa Plaça Corsini fins a exhaurir existències. Aquesta degustació popular és una de les activitats programades en el marc de la campanya “Peix de Tarragona, tot un gust”.

Pel que fa a la programació de dissabte a la tarda, l’interior del Mercat Central acollirà un tast de vins de les 4 D.O. de la província de Tarragona de 18.30 a 20.30 h. L’activitat anirà a càrrec de l’enòleg tarragoní Pol Aluja i comptarà amb productes gastronòmics de la parada Albert Ribot del Mercat per acompanyar els diferents vins. L’objectiu d’aquest tast és explorar les interessants diferències entre les quatre D.O. de la província, creant una experiència divertida i enriquidora alhora.

Els participants podran gaudir de quatre estils ben diferents, cadascun d’ells representant les característiques úniques de les seves respectives D.O. A banda de la sessió d’aquest dissabte, s’ha programat també un segon tast de vins el dissabte 27 d’abril. Les entrades dels tasts tenen un cost de 25 € i es poden adquirir a www.entradium.com.

La presentació dels actes del 7è aniversari del Mercat ha anat a càrrec de la presidenta de l’empresa de Mercats i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan; i ha comptat també amb la participació del vocal de l’Associació Peix Blau CATSUD-Tarragona, OPP’92, Josep Miquel Budesca; de l’enòleg Pol Aluja; de l’il·lustrador Edu Polo; i de representants dels paradistes del Mercat Central.

Montse Adan ha convidat a tothom a participar de les activitats d’aquest dissabte assegurant que “el Mercat és un epicentre social i comercial obert a tota la ciutadania i que rep aproximadament uns 60.000 visitants setmanals. Com no podia ser d’una altra manera, volem celebrar aquests 7 anys de la mà dels tarragonins i tarragonines que durant tant de temps fan confiança al producte local i de proximitat. Serà una jornada gastronòmica diferent i lúdica que servirà alhora per començar a acomiadar el temps de Quaresma i agafar forces per celebrar plegats la Pasqua al mercat”.

Adan ha volgut posar en valor també algunes xifres de l’any passat al Mercat Central, entre les que destaquen les més de 60 activitats dutes a terme, la vintena de complicitats amb entitats i associacions de la ciutat, la quinzena d’exposicions acollides, així com la consolidació de la tendència ascendent dels perfils digitals del Mercat.

El Mercat Central, preparat per Pasqua

L’activitat no s’atura i un cop celebrat dissabte el 7è aniversari, el Mercat Central ja es prepara per Pasqua. Com a novetat d’enguany, un grup de 12 pollets de Pasqua de gran format s’amagaran entre els passadissos i parades del Mercat Central, amb l’objectiu que els nens i nenes siguin capaços de trobar-los durant les seves visites al Mercat.

A més, s’han dissenyat divertides postals de Pasqua que els paradistes distribuiran als més petits per tal que aquests puguin dibuixar o escriure missatges d’agraïment als padrins i padrines quan els entreguin la seva mona. Les il·lustracions dels pollets del Mercat ha anat a càrrec de l’il·lustrador tarragoní Edu Polo, i s’afegeixen així al conjunt de personatges de l’imaginari popular català que el Mercat Central posa en valor des de fa anys, com la Vella Quaresma i l’Home dels Nassos.

Finalment, i pel que fa al vessant més gastronòmic durant els dies de Pasqua, les parades del Mercat Central ja estan a punt per oferir com cada any les mones als padrins i padrines i també tots els ingredients necessaris per a preparar-les a casa. Des de les mones més tradicionals fins a les més dolces i contemporànies, qualsevol opció es podrà aconseguir durant les pròximes setmanes a les parades del Mercat.

Tags: Tarragona
Melissa Redacció Grua

Missatges recents

Tanca una popular botiga de la Rambla Nova de Tarragona

Una botiga que porta diversos anys ocupant espai al número 73 de la Rambla Nova, ha tancat novament les seves…

4 minuts fa

Joan Pera arriba a Altafulla amb el seu espectacle més personal i divertit: Una estona amb Joan Pera

El proper diumenge 27 d’abril a les 18:30 h, el Casal Cultural la Violeta d'Altafulla acollirà un esdeveniment molt especial: Una estona amb…

29 minuts fa

Experts de la URV: Caldrà “assumir la pèrdua” de platges de la Costa Daurada

El “desconeixement” del patrimoni natural del litoral tarragoní davant el canvi climàtic ha estat una de les preocupacions que s'han…

35 minuts fa

Clers, la cambrilenca que arrasa: Més de 2,1 milions de seguidors i un fenomen popular

La Clara, més coneguda a les xarxes socials com a Clers, és la nova sensació del món digital. Nascuda el…

52 minuts fa

Una quarantena de parades fan brillar el Sant Jordi a Sitges

Des de bon matí, Sitges ha viscut una diada de Sant Jordi radiant. Centenars de persones han passejat pel passeig…

53 minuts fa

Badalona ven 22.000 mocadors de les Festes de Maig 2025 durant Sant Jordi

La diada de Sant Jordi ha estat la data escollida enguany novament per posar a la venda el mocador de…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.