Dilluns, 9 de desembre de 2024
És notícia

Màxim control de la qualitat alimentària al Port de Tarragona

Avatar photo
El Port acull una jornada sobre el control de matèries primeres agroalimentàries organitzada per Qualimac

El 16 d’octubre el Port de Tarragona va ser l’escenari d’una jornada organitzada per  Qualimac, associació de referència en el sector agroalimentari, que va abordar la traçabilitat  i el control de les matèries primeres que arriben a la infraestructura portuària. Més de 60  professionals del sector, entre importadors, fabricants de pinsos i altres empreses del sector  agroalimentari, es van reunir per analitzar els reptes de seguretat alimentària i els  mecanismes de verificació en la cadena de subministrament.

L’acte va començar amb la benvinguda de Xavier Solanes Tauler, president de Qualimac, i  Narcisa Codau, responsable comercial del Port de Tarragona, que va exposar la importància  del tràfic de granel agroalimentari al port, una de les principals portes d’entrada d’aquests  productes a Catalunya. Seguidament, Ainhoa Pardo Velasco, cap de la dependència  d’Agricultura i Pesca de la Subdelegació del Govern a Tarragona, va explicar el paper del  Ministeri d’Agricultura en el control portuari.

En la segona conferència, Lorenzo Álvarez del Castillo, inspector territorial de Ramaderia i Sanitat Animal, va exposar les tasques de control de mercaderies que realitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. A continuació, Manuel Ormo, director d’operacions d’OCA GLOBAL, va explicar la importància de les empreses de “surveyors”, encarregades de la inspecció i control de les matèries primeres. Aquestes empreses complementen els controls oficials, oferint serveis que asseguren la qualitat i seguretat dels productes abans de la seva distribució. 

En el seu torn, el director de Qualimac, Jordi Forés Piquer, va ressaltar la importància de les inspeccions realitzades tant per les administracions com per les empreses privades per garantir la seguretat alimentària. José Luis Guarga, director d’Àrea Funcional d’Agricultura i Pesca a Catalunya, va tancar les ponències destacant la col·laboració entre administracions i empreses privades per garantir un sistema de control efectiu.

La jornada va concloure amb una visita a les instal·lacions d’España Feed Factory (E.F.F.), amb motiu de la inauguració de la nova planta molturadora de soja a Tarragona. Aquesta planta generarà nous tràfics d’importació de faves de soja al port, oferint al sector un producte específic: la soja torrada i mòlta, ampliant així l’oferta per a la indústria alimentària i afavorint  el desenvolupament econòmic de la regió.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
PSC GIRONA

El PSC de Girona critica que les escombraries s’apujaran per al 81% de les llars

Notícia següent

El cementiri de Mollet del Vallès amplia els horaris per Tots Sants

Notícies relacionades