Maria José Figueras, la primera dona rectora de la URV

L'actual i també candidat Josep Anton Ferré ha estat derrotat per un marge estret de vots

Sorpresa a la Universitat Rovira i Virgili. Maria José Figueras, doctora en Medicina i candidata a encapçalar la institució, ha estat l’escollida per ser la nova rectora per als propers anys. Ha guanyat per un marge estret de vots, amb un còmput total del 51,21%, pel 48,79% que ha rebut Josep Anton Ferré, actual rector i que es presentava per a la seva renovació.

A l’espera de la proclamació definitiva, el proper 21 de maig, Figueras ja ha anunciat que té un ordre del dia “per començar a treballar pel bé de la universitat”. La participació, d’un 16,08% del total de la comunitat universitària, ha estat més alta que en anteriors ocasions.

Ferré es nega a “interpretar” els resultats

Un cop conegudes les dades finals, dues hores després del previst, els dos candidats han comparegut davant la premsa. Ferré ha felicitat la guanyadora i ha assegurat que “la democràcia és acceptar que els resultats són com són”. Preguntat per com interpretava no renovar mandat, Ferré s’ha limitat a afirmar “rebem el missatge que els agrada més la proposta de la doctora Figueras” i, en aquest sentit, ha descartat fer cap autocrítica.

El fill de la nova rectora la rep amb una pancarta des d’un balcó

Al costat de l’edifici del rectorat, en sortir a fer-se la fotografia protocol·lària, s’ha vist un balcó d’una casa particular propera amb un missatge: “Felicitats rectora”. Segons ha explicat la mateixa doctora Maria José Figueras, es tractava del seu fill.