Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

L’Oficina Jove del Tarragonès incorpora dos especialistes en ocupació juvenil

Avatar photo
6 de cada 10 persones han consultat aquest 2023 sobre temes d’ocupació i de treball en l’Oficina Jove del Tarragonès

A partir del mes de gener hi haurà dues noves persones dins del programa de suport d’ocupació juvenil que estan integrades del programa de servei d’ocupació de Catalunya. Després de 3 anys es torna a recuperar aquesta figura i enguany s’hi suma una més per donar més suport juntament amb els altres apartaments. Una de les quals de la incorporació d’aquestes persones és ser referent, en una visió global també en aspectes de salut, benestar, no solament d’ocupació i treball.

S’han atès durant aquest any passat 3.055 usuaris i s’han gestionat més de 6.000 peticions, dades semblants el 2022. Fins a 6 de cada 10 persones que consulten per temes d’ocupació i de treball, el que comporta el 61% total, el 19% és sobre consultes sobre salut, el 12% sobre informació general, el 3,26% d’educació i el 3,26% restant sobre el servei de garantia juvenil de la Generalitat.

El conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, ha comentat que “Aquestes dades podrien ser molt més, ja que es dona visita dues o tres setmanes més tard, però gràcies a la incorporació d’aquestes dues figures permetran garantir un millor servei pels joves”.

Generarà més oportunitats de treball i es podrà detectar millors factors de risc que generen desigualtats actualment. Un servei transversal i integral que de manera individual De Castro ha remarcat que “Celebrem la incorporació, ja que hem detectat que les dades de l’Oficina Jove del Tarragonès són considerables”.

Des de la Generalitat de Catalunya, treballen i acompanyen en la transició dels joves catalans en aspectes educatius, laborals, salut, benestar entre d’altres. En el territori català hi ha 44 oficines joves i 260 punts d’informació de les quals Tarragona són 6 Oficines i 38 punts d’informació.

Pel que fa a les intervencions que s’ha realitzat a l’Oficina Jove del Tarragonès han anat en augment. En l’actualitat, el perfil del jove va canviant al llarg del temps el que comporta anar-se reinventant.

El conseller delegat de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, Jordi Collado ha puntualitzat que “recuperar aquestes figures joves permetrà tenir una mirada molt més àmplia i poder vincular amb altres serveis del territori i continuar en aquest multinivell d’administració”.

Foto: Rafel Claramunt

Pla Joventut 2030 i Pla d’actuació Polítiques de Joventut 2023-2026

Des del passat mes de novembre la Generalitat de Catalunya va posar en actiu el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030. Aquesta presenta 4 vies d’actuació on han participat més de 200 persones, consensuadament, a escala del govern s’ha dut a terme 28 reunions en una mirada transversal, ja que tots els departaments hi puguin participar directament.

La coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, Carmina Blay ha remarcat que  “creiem que les persones joves han de tenir aquesta mirada de tothom qui els acompanya i les persones que fem aquestes polítiques ajudaran a la vida dels joves”.

El primer repte és la Independència juvenil, treballant l’accés dels joves en un habitatge digne. En aquesta actuació hi ha un pla de xoc contra l’abandonament escolar.

El segon repte és el benestar i qualitat de vida, amb l’actuació del treball en xarxa i la presència de referents en benestar emocionals a les oficines i als PIG. El tercer repte és la participació i protagonisme jove, aconseguir que els joves siguin agents públics. Destaca la convocatòria de subvencions per l’enfortiment del sensacionalisme juvenil i de la promoció del jovent organitzat i els voluntaris.

En últim lloc, l’Equitat i inclusió jove, per avançar cap a la igualtat efectiva i la no-discriminació de totes les persones joves. Es destaca l’acció dels dinamitzadors cívics.

Es realitzarà entre 2023-2026 un altre pla d’actuació nacional de les quals es duran a terme activitats. Hi han participat 14 departaments de la Generalitat de Catalunya, s’han definit aquests 3 anys 417 actuacions amb un impacte econòmic 531,7 MEUR.

En aquest pla han participat més de 200 persones, consensuadament, pel que fa al govern s’ha fet 28 reunions en una mirada transversal, ja que tots els departaments hi puguin participar directament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + 13 =

Notícia anterior

Intenta atropellar quatre policies en un control i li descobreixen 50 quilos d’haixix al vehicle

Notícia següent

La URV crea un mètode per generar hidrogen a partir d’aigües residuals

Notícies relacionades