El Port de Tarragona i l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Tarragona (ICAT) han celebrat a la Sala d’Actes d’ICAT, la XI Jornada de Dret Portuari de Tarragona. L’acte ha reunit professionals, experts i acadèmics per analitzar les darreres novetats legislatives i reflexionar sobre els reptes i oportunitats d’aquest sector fonamental per a l’economia i el territori.
La trobada celebrada aquest matí de divendres 29 de novembre amb unes paraules de benvinguda de la secretaria general del Port Tarragona, Yolanda Vizcarro, i de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Estela Martín Urbano.
L’esdeveniment, que s’ha celebrat tant de manera presencial com en format virtual, ha inclòs ponències i espais de debat, oferint un marc ideal per compartir experiències, analitzar els reptes i oportunitats del sector portuari, i aprofundir en les noves tendències i innovacions. Aquestes jornades fomenten el diàleg i la transferència de coneixement amb l’objectiu de potenciar les bones pràctiques en l’àmbit portuari.
Félix Navarro de Pablo, subdirector de Serveis Jurídics de l’Autoritat Portuària de Barcelona, ha iniciat el cicle de ponències parlant sobre les implicacions legals i tècniques del subministrament d’electricitat a les embarcacions. Un tema clau per reduir l’impacte ambiental dels ports i avançar cap a models sostenibles.
Seguidament, Francisco José Macías Amat i Mari Luz Arroyo Luna han analitzat els avenços en el reglament d’execució de la Llei 10/2019, que regula els ports i el transport en aigües marítimes. Aquesta normativa busca modernitzar i harmonitzar el marc legal per fer-lo més àgil i adequat als reptes actuals.
Amb una perspectiva més jurídica, José Antonio Morillo-Velarde del Peso, advocat de l’Estat, ha explorat les eines de transacció i compromís per resoldre conflictes i garantir la seguretat jurídica en l’àmbit portuari.
La jornada ha culminat amb una taula rodona moderada per Neus León Alsina, que ha reunit ponents de diversos ports espanyols per debatre sobre tres temes clau com les pròrrogues concessionals, els models d’explotació de terminals de passatgers i la governança portuària.
Les intervencions han anat a càrrec d’Ana Bellón San Gregorio (responsable de Domini Públic Portuari de Ports de l’Estat), Elisenda Villares Vilella (responsable d’Assessoria i Gestió d’Operacions Marítimes de l’Autoritat Portuària de Barcelona) i Arantza Guirao Jordà (responsable d’Oficina de Secretaria General situada en l’Àrea de Transició Ecològica de l’Autoritat Portuària de València) que han aportat visions pràctiques i innovadores per avançar cap a un model de gestió més àgil i sostenible.
Amb els espais de col·loqui després de cada ponència i un espai de networking durant la pausa cafè, la jornada ha servit per fomentar el diàleg i l’intercanvi de coneixements entre els professionals del sector.
Barcelona, París i Roma, tres de les principals ciutats europees, han fet un pas endavant aquest dilluns per abordar de…
El secretari general de l'Ajuntament de Tarragona, Joan Anton Font, ha comparegut per explicar l'últim pas del consistori en el…
El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l’avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja, que es mantindrà…
L’RCDE Stadium podria veure’s obligat a tancar les seves portes —totalment o parcialment— de cara al pròxim derbi contra el…
"No es va matar un policia de miracle". Amb aquestes paraules ha definit avui el portaveu del sindicat FEPOL, Toni…
Diversos activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han ocupat durant tot el matí una oficina de Serveis…
Esta web utiliza cookies.