L’Arxiu del Port organitza un taller per conèixer el rerefons d’una investigació en un documental

El taller, obert al públic i gratuït, es durà a terme en tres sessions, els dies 13, 15 i 20 d’abril mitjançant la plataforma Teams

Aquest mes d’abril l’Arxiu del Port de Tarragona proposa un taller virtual i gratuït sota el títol ‘Documentant un documental: El rerefons d’una investigació’. L’objectiu  del taller és donar a conèixer la tasca de documentació i investigació que hi ha  darrere d’un documental o programa televisiu amb contingut històric. A la vegada  es mostrarà la importància de la documentació d’arxiu per a explicar històries  passades i mantenir viva la memòria i el record. 

El taller anirà a càrrec de tres professionals del tema. Per una banda, la historiadora  i documentalista, Maribel Serra, per altra el també historiador i documentalista  Josep Maria Castellví i, finalment el director, guionista i productor, Lluís Jené. 

La durada del taller serà de cinc hores repartides en tres sessions. La primera  sessió serà el dimarts 13 d’abril, de 17h a 18.30h, la segona trobada es durà a  terme el dijous 15 d’abril de 17h a 18.30 h i, finalment la darrera sessió serà el  dimarts 20 d’abril de 17h a 19h. 

L’Arxiu del Port amb la ciutat 

L’Arxiu del Port, sota la marca cultural de Moll de Costa del Port de Tarragona  programa tot un seguit d’activitats per ajudar a conèixer els antecedents, el  desenvolupament i la història del Port, de Tarragona i del territori. 

En els darrers mesos, tot i la situació pandèmica, l’Arxiu ha fet un pas endavant i  ha volgut fer una aposta per apropar l’espai històric a la ciutat de forma telemàtica.  

Són moltes les activitats que s’han dut a terme i que es programen des de la visió  d’oferir un programari de qualitat i adaptat a les circumstàncies. Des de xerrades  retransmeses via streaming com la del passat 23 de març sobre la retrografia  situada a la façana de l’Arxiu, ‘La pell de l’Arxiu’, o la xerrada sobre la història al  voltant de la Plaça dels Carros són alguns dels exemples més recents. Cal afegir,  una proposta força innovadora en el món dels arxius i amb gran acollida per part  del públic, l’escape room digital ‘El misteri de l’arxivera’ al que pots accedir  mitjançant aquest enllaç https://tuit.cat/ubhs1.

Per seguir totes les activitats culturals i d’oci programades pel Port Tarragona es  pot accedir a la seva agenda publicada a https://tuit.cat/qk5Kw