L’artista vila-secà Jordi Forniés exposa al Castell de Vila-seca

Aquesta tarda s’inaugurarà l’exposició i es podrà visitar fins al pròxim 26 de febrer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Avui el Castell de Vila-seca ha acollit la roda de premsa de presentació de l’exposició “El ressò del silenci” de l’artista vila-secà Jordi Forniés. L’acte ha anat a càrrec de la primera Tinenta d’Alcalde i regidora de Cultura, Manuela Moya, i el mateix artista i autor de les obres, Jordi Forniés.

Manuela Moya ha destacat que “aquesta és la primera exposició que acull el Castell de Vila-seca d’un artista local”, afegint que “a més, aquesta exposició contempla tres vessants: l’art visual, l’art escultòric i l’art sonor”. Tres àmbits concebuts com una sola unitat i que es concep “com una experiència rodona i molt intensa” segons paraules de l’artista Jordi Forniés, qui ha expressat que “és tot un honor tornar a casa, on vaig viure tota la meva infantesa, amb aquesta exposició que respon a dos treballs d’investigació, el primer a Sidney i el segon a l’Índia, i també al temps de confinament, una obra que mai ha estat exposada i ha resultat ser un treball terapèutic i també el més personal”.

Forniés és un artista plàstic, compositor i doctorat en Química, que, tot i ser vila-secà, resideix actualment a Singapur, després d’haver viscut molts anys a Irlanda.

Té una llarga trajectòria com a pintor i escultor –ha exhibit en més d’una trentena d’exposicions individuals arreu del món-, però també com a músic. De fet, l’Auditori Josep Carreras acollirà el pròxim dimarts dia 6 de desembre un concert amb algunes de les obres que l’estan fent cèlebre en l’art de la música.

En els tres àmbits que conté aquesta exposició – Sonance, Kisan i Loudly Quiet-, ha forçat la tècnica tant com ha pogut gràcies als seus coneixements de química, música i arts visuals. I ho ha fet amb l’objectiu de poder arribar a allò que més l’esperona i motiva: entendre el concepte de bellesa.

El Castell de Vila-seca  serà, doncs, la seu de la seva obra més recent, entre la qual trobem 35 pintures inèdites, fruit del confinament.