Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

L’alcalde Ricomà presidirà la presentació del treball guanyador de la Beca CEPAC

Avatar photo

Durant l’acte, també es lliurarà el IV premi CEPAC per a treballs de temàtica castellera

L’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, presidirà aquest dijous l’acte de presentació del treball guanyador de la I Beca CEPAC i el lliurament del IV Premi CEPAC per a treballs de fi de grau o postgrau de temàtica castellera. Tant la beca com els premis són convocats pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) i compten amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona. 

L’acte se celebrarà a les 19 h al jardí de Casa Canals i comptarà també amb la presència del president de CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells), Miquel Botella Pahissa. 

Durant la presentació, la guanyadora d’aquesta primera edició de la Beca CEPAC, Lara Santana Torralba, presentarà públicament el treball guardonat titulat Castells i compromís. Una aproximació qualitativa i quantitativa al compromís organitzacional de les colles castelleres. Lara Santana és graduada en Psicologia per la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i membre dels Capgrossos de Mataró. 

 Durant l’acte, l’alcalde lliurarà també el IV Premi CEPAC atorgat a Sandra Segarra González ( de la Universitat Pompeu Fabra) i al seu treball L’impacte de les comissions feministes a les colles castelleres universitàries, així com l’accèssit serà atorgat a Laura Ruiz Floría (de Universitat Autònoma de Barcelona), pel treball Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte. 

Segona edició de la beca, en marxa 

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) acaba de convocar la segona edició de la beca de recerca sobre tema casteller. Aquesta segona edició compta també amb el suport l’Ajuntament de Tarragona i està dotada amb 4.000 euros. 

En aquesta segona edició, els projectes de recerca que s’hi presentin hauran de tenir com a objectiu l’elaboració d’un treball sobre la composició humana i social de les colles castelleres actuals. L’anàlisi s’haurà de centrar en l’estudi de les característiques personals, socioeconòmiques i culturals dels castellers i castelleres que formen les colles, en la seva implicació amb el grup i en altres variables que puguin considerar-se interessants per conèixer la població castellera. 

El termini de presentació dels projectes finalitza el 15 de juny. La resolució del jurat, compost pels presidents del CEPAC i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i tres investigadors coneixedors del fet casteller, es donarà a conèixer el 30 de juny del 2021. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Girona felicita la veïna centenària Andrea Fernández

Notícia següent

Finalitzen les obres del dic sud de la T1 de l’Aeroport de Barcelona per 48 milions

Notícies relacionades