L’Ajuntament de Vandellòs aplega quasi 7 tones de residus orgànics

Un total de 13 establiments de restauració del municipi han participat aquest estiu en aquesta iniciativa

Un total de 6,9 tones de residus orgànics és el resultat de la campanya de recollida porta a porta de matèria orgànica (FORM) adreçada als grans productors del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant que, per quart any consecutiu, ha posat en marxa aquest estiu passat l’Ajuntament.

En aquesta darrera campanya, hi han participat 13 establiments de restauració, als quals la brigada de Medi Ambient els va passar a recollir aquest tipus de residus (restes de menjar, tovallons de paper o de cuina) dos cops al dia, del 6 de juliolal 13 de setembre.

Els establiments que més han col·laborat amb aquesta campanya han estat la guingueta Riuport (se’ls va fer 133 recollides de les 140 possibles), seguida de l’Hotel Vistamar (131 recollides) i del Vane’s Bar (108 recollides).

Tenint en compte que enguany han pres part en aquesta iniciativa 10 establiments menys que l’any passat i que la campanya ha durat 21 dies menys, a causa de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 principalment, el regidor de Medi Ambient, Frederic Escoda, ha fet una valoració positiva, perquè tot i que s’han recollit gairebé la meitat de tones de matèria orgànica en relació amb l’estiu passat, s’ha incrementat el percentatge de recollides un 4 %, segons ha destacat. També ha augmentat la mitjana de kg de residus orgànics recollits per dia i per establiment (de 6,5 s’ha passat a 7,6).

Amb aquest campanya, l’Ajuntament ha volgut, un estiu més, evitar vessaments i males olors, residus fora dels contenidors i una saturació dels contenidors soterrats que envolten la zona del port esportiu i, sobretot, millorar al màxim la recollida de residus de fracció orgànica i facilitar-ne als grans productors aquesta recollida, perquè sigui el més còmoda i àgil possible.