L’Ajuntament de Tarragona col·labora amb el joc virtual ‘Trivial ODS’ de la Creu Roja

El Trivial ODS consta de 5 preguntes que s’han de respondre abans que s’esgoti el temps

La conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ha col·laborat en el projecte de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Creu Roja, en el marc de la convocatòria de projectes d’educació per al desenvolupament de l’Ajuntament i que es defineix en una proposta lúdica i entretinguda per a tothom. El Trivial ODS, tal i com s’anomena, es un espai web on els participants s’hi trobaran un qüestionari, que alhora que ofereix una experiència divertida, afavoreix a tenir una primera presa de contacte amb els ODS i la seva divulgació, a través d’una proposta atractiva i reptadora. 

El Trivial ODS consta de 5 preguntes que s’han de respondre abans que s’esgoti el temps, per tal d’aconseguir els 5 formatgets que corresponen amb les 5 categories en què s’han agrupat els ODS: persones, prosperitat, pau, planeta i aliances. Després de cada resposta s’ofereix una breu explicació d’aquesta, amb l’objectiu d’enfortir l’experiència d’aprenentatge. Finalitzada la partida, es convida a la persona concursant a compartir el joc amb els seus amics, amigues i familiars i s’ofereix la possibilitat d’introduir una reflexió o comentari sobre la implementació local de l’Agenda2030. 

A fi d’arribar al màxim nombre de persones, el joc s’ha desenvolupat en català i castellà, i s’ha creat una versió dirigida a infants (a partir dels 9 -10 anys) i una per a joves i adults. D’aquesta manera, les preguntes s’adapten a l’edat dels participants, per tal que la partida resulti més profitosa.