L’Ajuntament de Roda s’il·luminarà avui de color lila

Amb motiu del Dia Internacional de la Prematuritat

En resposta a la petició feta per l’Associació Som Prematurs

Aquesta propera tarda i nit la casa de la vila es vestirà amb llums de color lila per commemorar el Dia Internacional de la Prematuritat. El consistori respon així a la petició realitzada des de l’Associació Som Prematurs de Catalunya per ajudar a fer visible la prematuritat.

L’Ajuntament s’uneix a aquesta causa per a generar sensibilitat i consciència sobre la prematuritat, les seves causes i les múltiples conseqüències que a curt, mig i llarg termini té aquest fet sobre els infants que neixen abans d’hora.

En tot el món 1 de cada 10 naixements té lloc abans de la data prevista de part, i a Catalunya al voltant del 7% dels nadons neixen cada any abans de temps.

Encara que avui dia la major part de prematurs no presenten seqüeles greus, cal esmentar els retards maduratius en general, de caràcter orgànic i funcionals, que fa que molts progenitors deixin de treballar durant els primers anys de vida del seu fill per cuidar-lo i propiciar un procés maduratiu.

És important que des de les institucions ajudem a donar a conèixer una realitat dura i invisibilitzada que necessita de tot el nostre suport.

L’Associació Som Prematurs

Som Prematurs es una associació sense ànim de lucre nascuda amb l’objectiu d’acompanyar les famílies en la carrera de fons que suposa un naixement prematur. Els proporciona un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge on se senten escoltats i on poden compartir experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i opinions. Actualment, Som Prematurs compta amb delegades en nou hospitals catalans.