Roda de Berà premia les millors obres literàries sobre la llibertat

  La gala ha estat amenitzada per l’actriu Jordina Biosca

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  El marc incomparable de la pedrera de l’Elies ha acollit aquest migdia l’acte de lliurament de premis de la vuitena edició del concurs literari Roca Plana. L’esdeveniment, conduït per Sònia Camí, ha estat amenitzat per la narradora i actriu Jordina Biosca, qui ha participat amb la interpretació de quatre relats diferents, algun d’ells relacionat també amb la temàtica d’aquesta edició, la llibertat.

  La regidoria de Cultura, organitzadora del certamen literari, a través de la Biblioteca Joan Martorell Coca, va rebre un total de 75 obres, 34 dins de la categoria Infantil, per a participants d’entre 9 i 11 anys; 13 de la categoria Cadet, dels 12 als 14 anys; 8 obres de la categoria Juvenil, per a joves d’entre 15 i 17 anys; i 20 històries escrites per majors de 18 anys, dins de la categoria d’Adults.

  La primera narració de Jordina Biosca, un conte sobre una princesa i la seva voluntat de poder decidir amb llibertat el seu futur, ha donat pas al lliurament de premis de la categoria Infantil. El primer premi ha estat per Assil El Aouach, per la seva obra “La llibertat dels refugiats”, el qual ha estat lliurat per Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal. El segon premi ha sigut per la Maria Labrador Domínguez, i la seva obra “La llibertat del meu poble”, lliurat per Rafa López, cap d’estudis de l’escola El Cucurull. El regidor Manel González ha estat l’encarregat de lliurar el tercer premi a David Patón Garo, per “La llibertat i els animals”.

  Quant a la categoria Cadet, el primer premi ha estat per a l’obra “Volaré més tard”, de Berta Sanabre Font, qui no ha pogut acudir a recollir el seu premi. El segon premi, lliurat per Laura Baldrich, de l’escola Salvador Espriu, ha sigut per l’Alba Oliva López i la seva obra “La llibertat”. Finalment, el Jurat va decidir que el tercer premi fos per a l’obra “Cridant”, de Judith Muñiz López, el qual ha estat lliurat pel regidor Albert Martín.

  L’obra “Per tu, iaia”, d’Aitana Franco Bernad ha estat la guanyadora de la categoria Juvenil, un premi que ha estat lliurat per la regidora Rosana Dorantes. L’Arnau Benimeli Martínez, amb l’obra “Per fi, llibertat”, ha resultat guanyador del segon premi, qui l’ha rebut de mans de Núria Riambau de l’Institut Roda de Berà. I l’obra “Vull sortir” de Pau Oliva Tomé, ha estat premiada amb el tercer premi de la categoria, el qual ha estat entregat pel regidor Juan Pedro Labrador.

  Finalment, ha arribat el torn de la categoria d’Adults, dins la qual l’Esmeralda Bonan Mestre, amb la seva obra “La faula del formigol que no sabia caminar endavant” ha resultat guanyadora del primer premi, lliurat per l’alcalde Pere Virgili, qui ha disculpat a la regidora de Cultura, Teresa Ferré, que per motius personals no ha pogut assistir a la gala, i a la que ha enviat un missatge d’escalfor i ànims.

  El segon premi ha estat per a l’obra “Sóc lliure, sóc jo”, d’Enric Brotons Güell, qui tampoc ha pogut assistir-hi degut a les restriccions de mobilitat per la Covid-19, i ha estat la seva àvia, Lluïsa Güell, qui ha pujat a l’escenari per recollir el premi, de mans de Teresa Duch, autora de capçalera de la Biblioteca Joan Martorell Coca. El Jurat ha atorgat el tercer premi de la categoria a Juan Carlos Chicote Rodríguez per la seva obra “La tortuga”, guardó entregat per Ricard Benimeli, arxiver municipal.

  En totes les categories els premiats han rebut, 150 euros i un llibre per al primer premi; 100 euros i un llibre, el segon; i 50 euros més un llibre, el tercer. Tots els guanyadors i participants han rebut també un diploma. El Jurat del certamen ha decidit que les obres de la novena edició del concurs literari Roca Plana hauran de versar sobre l’amistat.