Roda de Berà construirà un nou institut

  L’equip de Govern s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta bona notícia, i espera que les obres puguin començar al més aviat possible

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Joan Manel Audí, ha enviat una carta a l’alcalde Pere Virgili amb la qual li comunica que el Consell d’Infraestructures va aprovar el passat 23 de març l’adjudicació de les obres de construcció del nou edifici de l’Institut de Roda de Berà. Al procés de licitació es van presentar dotze empreses i finalment l’adjudicatària ha estat la lleidatana M. y J. Gruas S.A. per un import de 5.506.594,22 euros (més IVA).

  Aquest és un pas molt important després que la Generalitat de Catalunya inclogués als seus pressupostos de 2022 una partida de 2.753.835,18 euros destinada a l’inici de les obres. L’equip de Govern s’ha mostrat molt satisfet amb aquesta bona notícia, i espera que les obres puguin començar al més aviat possible i el nou centre sigui per fi una realitat.

  En aquest sentit, i abans de rebre la carta aquest matí, el passat dijous al vespre el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat la bonificació del 75% de la quota resultant de la liquidació de l’import sobre construccions, instal·lacions i obres al departament d’Educació, per l’especial interès que té la construcció del nou institut per a Roda de Berà.

  L’Institut

  El nou centre substituirà els mòduls prefabricats que es van instal·lar durant l’estiu de 2010 al costat de l’escola Salvador Espriu. Aquests havien de ser una solució temporal fins que es construís el nou edifici, però l’Ajuntament, les famílies rodenques i l’equip educatiu del centre portaven des de llavors esperant aquesta actuació de la Generalitat.

  Al 2015 les famílies van votar perquè el centre s’ubiqués més proper a les escoles i a l’equipament mèdic, i la Generalitat va acceptar el canvi de terrenys, anunciant que el nou edifici es construiria durant el trienni de 2015-17. No va ser pas així i des de llavors l’Ajuntament havia demanat reiteradament que es complís amb la promesa d’inversió.

  El nou edifici, permetrà substituir els mòduls prefabricats per un centre modern que ampliï i millori les actuals instal·lacions. Tindrà uns superfície de prop de 8.500 metres quadrats i donarà resposta real a les necessitats de Roda de Berà, que actualment té una població de més de 7.700 habitants. Durant aquest curs més de 300 nois i noies estudien un dels quatre cursos d’ESO al centre educatiu.