La Policia Local de Roda de Berà torna a evitar un okupament il·legal

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions els ocupes no assolissin el seu objectiu

Pla detall a l'escut d'un agent de la Policia Local de Roda de Berà. Cedida.

Un cop més la Policia Local de Roda de Berà, gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes, ha aconseguit impedir que un habitatge sigui ocupat il·legalment. Abans de les tres de la matinada els agents van rebre una trucada d’una veïna en la qual indicava que quatre individus estaven intentant forçar l’entrada d’un habitatge que actualment està desocupat.

Ràpidament la patrulla es va adreçar fins al lloc dels fets i va identificar els presumptes ocupes, els qui tenien antecedents. Aquests van explicar els agents que havien adquirir la clau de la casa a Rubí el passat diumenge, fet pel qual tot apunta a que és un nou cas de venda il·legal de claus de les màfies organitzades. Un cop els agents poden accedir a l’habitatge van comprovar que no s’havia constituït morada, i gràcies a la gravació de la veïna es va obtenir la prova gràfica necessària que demostrava que acabaven d’accedir-hi, per tal de poder procedir a la desocupació.

Els quatre individus van marxar de nou cap a Rubí, tot i que la Policia Local sospita que intentaran tornar a ocupar l’habitatge, per això s’ha demanat a l’entitat bancària propietària de la casa que compleixi amb la seva obligació d’assegurar-la i dugui a terme les accions necessàries per evitar-ho, amb la instal·lació d’una porta antiocupes i alarma. Tanmateix, la Policia Local estarà molt atenta a possibles moviments. L’Ajuntament ja havia tallat prèviament el subministrament d’aigua, atès que és una de les mesures que efectua el consistori tan bon punt un habitatge és desocupat per evitar ocupacions il·legals.

Durant tot el 2021 els agents van aconseguir que en 94 ocasions, el 72% dels casos, els ocupes no assolissin el seu objectiu. Des de la Policia Local es recorda la importància de la col·laboració ciutadana per poder actuar a temps i que els presumptes autors de l’ocupació no puguin constituir morada.