L’exposició de collages ‘Trenkadís’ arriba a la Nou de Gaià per festa major

L'artista de Torredembarra Jordi R. Morera hi mostra una quarantena d'obres que es podran visitar del 17 al 26 de juliol al Centre Cultural i Biblioteca

Una obra de Trenkadís, de Jordi R.Morera.

La cultura no s’atura malgrat el coronavirus. I tampoc l’exposició d’art ‘Trenkadís’, de Jordi R. Morera, que continua el seu itinerari per diferents municipis del Baix Gaià.

 

La pròxima parada és el Centre Cultural i Biblioteca de la Nou de Gaià, on la mostra es converteix en un dels actes destacats de la festa major. Entre el 17 i el 26 de juliol, l’autor hi exposarà una quarantena d’obres, entre les quals algunes de noves. Això sí, la temàtica segueix sent la lectura i els llibres.

 

En alguns dels collages, Morera reinterpreta obres de pintors de fama internacional que han immortalitzat en els seus quadres l’acció de llegir: Ludger Tom Ring, Gustave Courbet, John Currin… Altres obres de l’autor torrenc presents a la mostra són de creació pròpia, pensades expressament per a ‘Trenkadís’, entre les quals hi ha diversos poemes visuals com a homenatge a Joan Brossa.

 

L’exposició a la Nou de Gaià s’inaugura el dia 17 a les 19.00h. Entre els dies 19 i 23, i també el 26, es podrà visitar de les 10.00h a les 13.00h. Pel que fa als dies 18, 24 i 25, l’horari d’obertura és de les 10.00h a les 13.00h i de les 17.00h a les 20.00h.

 

Jordi R.Morera

Nascut el 1956, Morera va estudiar a l’Escola Llotja i també al Centre Artístic Sant Lluc de Barcelona. Així mateix, va cursar el postgrau en Didàctica d’Arts Plàstiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de secundària en aquesta especialitat. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en espais com la Diputació de Tarragona, el Monestir de Poblet, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, la Biblioteca de Roda de Berà, Can Cadernal de Salomó, Cal Cavaler de Creixell o la biblioteca del Catllar, entre altres indrets d’arreu de la demarcació de Tarragona i més enllà. Jordi R, Morera també ha guanyat diferents premis d’art. En l’actualitat, continua ideant noves obres amb una forta vinculació amb el seu territori i amb el conjunt dels paratges de la Mediterrània.