L’escultura ‘El peix que menja plàstic’ torna a instal·lar-se a la platja de Creixell

Avatar photo

"El peix que menja plàstic", és una obra creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa. Està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic a la platja de Creixell.

Creixell som un dels pobles amb encant del Tarragonès, tenim unes platges amb un sistema dunar amb flora i fauna autòctona i, en conseqüència, som conscients de la importància del medi natural que ens envolta.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’impulsen diferents actuacions i activitats.

Una d’aquestes actuacions i que ja es va fer per primera vegada l’any passat, és l’instal·lació de l’escultura “El peix que menja plàstic”, la qual ha estat creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa.

La seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material.

Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals. Aquesta escultura està ubicada a la platja del Port Romà, a tocar de l’avinguda del Mar i del punt de Socorrisme.

L’Ajuntament de CREIXELL ja va instal·lar l’any passat l’únic peix que menja plàstic. La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pels usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure’l.

L’objectiu és educatiu; la població hem d’entendre la necessitat imperiosa de reciclar els envasos de plàstic i del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen més temps a degradar que a la terra.

Així, amb aquesta iniciativa es pretén evitar que els plàstics acabin al mar i que s’incorporin a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, al consum humà.

Aquesta estructura dissenyada per l’artista Rosendo Porro Cuesta serveix per això, per empassar-se els envasos que llencem a la platja.

Deixar la platja neta de plàstics cada dia és cosa de totes i tots.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Solsona ofereix quatre sessions de contacontes a la fresca als barris perifèrics

Notícia següent

Desmantellen més de 4.000 plantes de marihuana al Baix Camp

Notícies relacionades