L’Ajuntament s’adhereix al Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia

    Per segon any i a causa de la situació causada per la pandèmia de la COVID-19, es reivindica de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI

    El proper dilluns, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia, i l’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit un any més a aquesta jornada, juntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb molts ajuntaments d’arreu del país, institucions catalanes i el Consell Nacional LGBTI. 

    Amb motiu de la jornada, ahir dijous la regidoria de la Dona i Igualtat, encapçalada per Rosana Dorantes, va estar present al mercat setmanal amb la carpa lila de la regidoria. Es va informar sobre el 17 de maig, els objectius i la importància d’aquesta jornada i els recursos existents al territori, amb més de 90 serveis d’atenció integral LGBTI, un d’ells al Consell Comarcal del Tarragonès. A més a més, es va lliurar una polsera amb l’arc de Sant Martí a les cent primeres persones que es van apropar a la carpa. 

    L’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals. Des de llavors es va adoptar la data del 17 de maig per commemorar aquest dia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

    El conjunt de les institucions catalanes expressen amb una declaració institucional la seva voluntat “d’assegurar el compliment de les lleis i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental les persones dels col·lectius i llurs entorns.”