La Regidoria de Sostenibilitat inicia els canvis en la ubicació d’algunes illes de contenidors

L'objectiu és optimitzar la seva correcta utilització

Aquest matí s’han iniciat els canvis en la ubicació d’algunes illes de contenidors per optimitzar la seva correcta utilització, tal com va anunciar la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra fa uns dies. Aquestes modificacions venen donades després d’un estudi intern sobre el seu ús al llarg del 2020 en què es va detectar que de les 169 bateries de contenidors existents al municipi (amb 637 contenidors totals) eren 12 on es produïa un mal ús continuat, amb acumulacions de deixalles als voltants.

Els canvis que es duran a terme aquests dies són els següents:

•    Es modifica la ubicació dels contenidors de la urbanització Marítima Sud. A la Marítima Nord, s’eliminaran les bateries de dos contenidors i passaran a ser de cinc com a mínim per incentivar el reciclatge, mantenint el nombre de contenidors.

•    Als barris de Sant Jordi i de Babilònia, on es du a terme el servei de recollida Porta a porta, es retiraran totes les bateries de contenidors, direccionant el servei a l’aparcament de Mañé Flaquer on ja hi ha un reforç important de contenidors, ja que s’ha observat que les aportacions a les illes d’emergència se solen fer amb vehicles. Al barri de Clarà, on també es du a terme el servei Porta a porta, es mantindran només les illes d’emergència interiors.

D’altra banda, després que s’hagi reforçat el servei al carrer de Lleida i de Pere Badia, s’està estudiant com incentivar el servei de recollida comercial en aquesta zona, on encara hi ha establiments no adherits al servei que col·lapsen els contenidors de ciutadania. A Baix a Mar, hi ha previst implementar el servei de recollida Porta a porta.

La Regidoria de Sostenibilitat continuarà fent el seguiment de l’ús dels contenidors i, si fos necessari durant la temporada alta, es reforçarien les bateries que calgués.