“Volem guanyar per continuar el programa que tenim començat”

Queda poc perquè acabi l’actual mandat. Quina valoració en fa?

Faig una valoració positiva. No obstant, ha estat un mandatcurt i peraixòenstornem a presentar a la reelecció.

Ha estat una legislatura convulsa en què hi ha arribat a haver-hi tres alcaldes. Aquesta inestabilitat ha acabat perjudicant el municipi?

En absolut. Han estat tres alcaldes, dos d’ells per un relleu, però en cap cas ha afectat al govern. Hi ha hagut estabilitat i la mostra és que no hem vist cap malestar, hem treballat amb coherència i també es pot comprovar que no hem sortit a cap mitjà de comunicació per factors inestables.

En la moció de censura contra el govern del PSC van argumentar que era per una manca de diàleg i de respecte cap a l’oposició. Ara que s’han canviat els papers, són ells els qui els acusen de fer-ho. És realment així?

Fa quatre anys les quatre formacions que estem a l’equip de govern ja vam intentar formar un govern, però factors externs al nostre municipi van provocar que no ho poguéssim fer. Vam ser com una moneda de canvi per interessos de partits. Aleshores, al cap d’un any les quatre formacions vam utilitzar una eina legal per fer una moció de censura i restablir aquella primera voluntat d’un any abans.

Per a vostè, què significa El Catllar?

Per mi El Catllar ho significa tot. Vaig nàixer en aquest poble, ara faré un pas per la política i quan acabi seré un veí més que farà la seva vida i viurà tranquil.

Aquesta serà la quarta vegada que es presenta com a alcaldable a l’Ajuntament. Però per aquestes eleccions ha passat d’Units pel Catllar a ERC. Per què?

Ara fa dues legislatures, un grup d’amics vam fer una agrupació d’electors que es diu Units pel Catllar (UNICAT), però en aquest moment creiem que és el moment d’agafar compromisos per la situació actual en què es troba el país i el que fem és anar units per treballar conjuntament i ser més visibles.

Quin és el pilar bàsic del seu programa electoral?

Els pilars bàsics són l’educació, el benestar social i el reequilibri territorial.

En què ha de millorar el Catllar com a municipi?

En temes de benestar social sobretot hem de detectar persones vulnerables. En aquest moment la complexitat del nostre territori fa que hi hagi urbanitzacions amb manca de comunicació i hi ha persones vulnerables que viuen soles i que hem de detectar. Ja tenim un programa que ho fa a través d’uns voluntaris i els hi fem trucades per veure com es troben, perquè seria molt trist que els hi passes alguna cosa i ningú estigués a prop en aquell moment. Aquest és un programa que hem de potenciar moltíssim i en aquesta línia hi treballarem. El reequilibri territorial també és molti mportant perquè tenim una dispersió d’urbanitzacions, molt diferents entre elles, i hem de treballar en aquest aspecte.

Creu que les eleccions generals afectaran les municipals?

M’agradaria molt perquè ERC va guanyar al Catllar per primera vegada des que hi ha democràcia, però en les eleccions municipals sempre hi ha el factor candidat i candidatura.

Confia a repetir com alcalde?

Sóc optimista i en aquest aspecte hi treballo molt. Volem guanyar per continuar el programa que tenim començat i fer el que presentarem.

Ja per acabar, amb qui estarien disposats a pactar?

Amb tots els que pensin com nosaltres com a país i com a municipi.