Condueix quadruplicant la taxa d’alcohol permesa a Roda de Berà

    L’avís el va donar un ciutadà que va trobar el conductor inconscient, parat amb el seu vehicle i sense reaccionar a cap estímul

    La Policia Local va imputar ahir a la tarda un veí de 37 anys de Roda de Berà per un presumpte delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d’alcohol en aire expirat de 0,94 mg/l, quasi quadruplicant la taxa màxima permesa (0,25 mg/l).

    L’avís el va donar un ciutadà que en trobar el conductor inconscient, parat amb el seu vehicle i sense reaccionar a cap estímul, es va preocupar. En arribar la patrulla, els agents van comprovar que el conductor no reaccionava i van activar els serveis d’emergència. Van continuar atenent el conductor, qui als pocs minuts va començar a despertar i es va comprovar que l’esvaïment no havia estat provocat per un problema de salut sinó que l’individu estava sota els efectes de l’alcohol. Un cop el conductor va recuperar la consciència va manifestar que es trobava bé, “que l’únic que volia era posar benzina i que estava esperant el seu torn”, segons explica l’informe policial.

    Davant la situació, els agents van procedir a realitzar la prova d’alcoholèmia, la qual va obtenir el resultat de 0,94 mg/l. En superar la taxa permesa i ser, a més a més, superior a 0,50 mg/l en aire expirat, la sanció és de 1000 euros i el conductor perdrà sis punts del seu carnet de conduir. El vehicle va ser immobilitzat, es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat viària i l’individu ha estat citat davant l’autoritat judicial el proper dimecres.