Les obres del Pere Badia encaren la recta final i la setmana vinent s’asfaltarà tota la via

Del 17 al 20 de desembre tindrà lloc la plantada de l’arbrat

Imatge de les obres al carrer Pere Badia de Torredembarra, amb l'alcalde Eduard Rovira. Foto Cedida
Les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia encaren la recta final. Tot i els nombrosos episodis de pluja que s’han repetit des que es va iniciar l’obra i alguna aturada per imprevistos com el soterrament d’un cablejat, el retard en la seva finalització serà mínim. De fet, durant el dia d’avui s’espera que les tasques de pavimentació quedin acabades, facilitant el trànsit de vianants aquests dies de pont.
Serà la propera setmana, del 10 al 14 de desembre, quan es duguin a terme les feines d’asfaltat de tot el carrer i les corresponents tasques de pintura viària. Per aquest motiu, el trànsit de vehicles quedarà tallat en tot el carrer i no es podrà accedir als aparcaments de comunitats de veïns ni a les zones de càrrega i descàrrega. A mesura que les obres es vagin executant i es pugui restablir el trànsit, s’aniran habilitant accessos per a veïns i transportistes. Aquestes feines no formen part del projecte de reordenació urbanística, sinó que s’efectuen a part.
Posteriorment, del 17 al 20 de desembre tindrà lloc la plantada de l’arbrat. Aquesta actuació també comportarà afectacions. Paral·lelament, aquests dies s’aniran instal·lant els elements de mobiliari urbà de manera que el 21 de desembre quedi el carrer totalment lliure.
Totes aquestes novetats es van acabar de definir a principi de setmana, en una reunió a peu d’obra entre tècnics i representants municipals: l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino; el regidor de Comerç, Josep M. Guasch, i el regidor de Governació, José García.
Cal recordar que les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia es van adjudicar a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 308.137,61 €. Per al seu finançament, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 227.933 € del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017 de la Diputació de Tarragona. La resta prové de l’aplicació pressupostària de les inversions financerament sostenibles. Aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).