Ciutadans i Avui Democràcia no descarten prendre accions legals pel ‘Cas Monteixo’

Els dos partits presentaran una moció sobre aquest cas concret en el següent ple municipal

El ‘Cas Monteixo‘ torna a ser un punt del dia a l’Ajuntament de Torredembarra. En aquesta ocasió, Toni Cruz de Ciutadans i Rosa MªGuasch d’Avui Democràcia han declarat que “deixen la porta oberta per prendre accions legals” perquè creuen que “hi ha un tracte de favor per part de l’alcalde”.

El terreny en disputa es situa a l’edifici Monteixo, situat al passeig Rafael Campalans, 4; després que l’alcalde Eduard Rovira signés un decret que permetia construir una rampa de sortida directa a la platja en un terreny de zona verda qualificat de parcs i jardins. Per tant, com ha explicat Toni Cruz, portaveu de Ciutadans, “en cap cas seria possible atorgar llicències per particulars” perquè la construcció de la rampa és d’ús privat.

Aquests dos partits van demanar un informe extern a un arquitecte especialitzat en el qual es testifica que, segons la normativa vigent, “en cap cas s’admetran aprofitaments privats de subsòl, sòl i volada” dels espais que formen part del Sistema de Parcs i Jardins Urbans. En aquest informe també s’adverteix de “la greu alteració que ha sofert la zona verda arreu de la construcció d’aquest accés”. En aquest sentit, els dos partits consideren que hi ha “un presumpte cas de prevaricació i un tracte de favor per part de l’alcalde”, ja que el batlle té familiars seus que viuen a l’edifici. A més, han assegurat que “l’arquitecte municipal ha fet seu un informe d’un arquitecte extern per donar-li validesa” al permís d’obres.

Moció al ple del dia 17
Amb aquest informe a la mà, els dos partits presentaran una moció sobre el ‘Cas Monteixo‘ al següent ple municipal per tal de valorar quines seran les mesures que prendran respecte a aquest tema. La primera opció seria la rectificació del govern municipal i declara l’expedient com a nul; i l’altra opció seria que el govern continues endavant i, en aquest cas, “es portaria a fiscalia”, ha assegurat Toni Cruz.

En l’últim ple de l’Ajuntament a l’abril tots els partits de l’oposició es van unir per tal de sol·licitar una explicació sobre el ‘Cas Monteixo‘ a l’alcalde sobre la signatura del decret, però els esclariments de Rovira no van acabar de convèncer als partits de l’oposició. Tenint present això, Rosa MªGuasch ha declarat: “Esperem que tota l’oposició ens segueixi donant suport després de veure aquests fets”.

L’alcalde respon a les acusacions
Eduard Rovira ha respost als grups de l’oposició assegurant: “Els partits no ens han ensenyat l’informe; quan el tinguem, ho analitzarem”. Però ha declarat que des de l’equip de govern es “confia la feina feta pels tècnics de l’Ajuntament”, que són els que van realitzar tota la tramitació. Respecte al tema de possible afavoriment als seus familiars, Rovira ha esmentat que “la primera resolució de fer un pas va ser feta per Daniel Masagué.”