Un home s’enfronta a presó per disparar un gat i deixar-lo tetraplègic

L'animal va haver de ser sacrificat

Un home s’enfronta a un any de presó i quatre anys sense tenir relació directa amb animals per disparar un gat i deixar-lo tetraplègic, segons avança del Diari de Tarragona. L’animal va ser recollit per l’associació Caseta dels Gats, que el va acabar sacrificant pels problemes que l’animal tenia amb el projectil incrustat a la seva columna vertebral.

Els fets van tenir lloc l’octubre de 2020, quan una voluntària de l’associació animalista va veure el gat arrossegant-se malferit pel carrer en una urbanització del Catllar propera a Tarragona. El va seguir fins al seu amagatall i allà el va recollir per portar-lo fins a una clínica veterinària.

Allà li van fer una radiografia on van descobrir que tenia un projectil incrustat a la columna i això li havia provocat una paràlisi a les extremitats inferiors i la pèrdua de control de l’esfínter. A més, tenia les cames lacerades i infectades d’haver-se anat arrossegant per terra. En ser un gat de carrer i no tenir adaptació amb un entorn humà on es pogués medicar, des de l’associació van optar per sacrificar l’animal per evitar-li el patiment.

Un cop sacrificat l’animal, va arribar el moment de descobrir qui l’havia disparat. La voluntària que l’havia trobat malferit tenia coneixement que un home de la urbanització tenia la mala fama de matar els gats que hi havia per la zona. Aprofitant que havien d’anar a esterilitzar una colònia a la zona, van apropar-se al domicili del sospitós acompanyats d’un agent de la Guàrdia Municipal del Catllar i l’home va confessar ser l’autor dels fets.

Els voluntaris de l’associació que van presenciar la confessió, van decidir denunciar-ho als Mossos d’Esquadra. Ara, la Fiscalia demana un any de presó i quatre anys sense poder tenir animals ni una professió on tingui relació amb ells. A més, sol·licita que l’acusat pagui una multa de 500 euros per danys morals a l’associació animalista i que es faci càrrec de la factura de les despeses veterinàries.