Es presenta a Torredembarra la Federació del Comerç i Turisme del Baix Gaià

Aquesta iniciativa es crea amb l’objectiu d’aportar una millora als municipis del Baix Gaià

Torredembarra ha estat l’escenari aquest migdia de la presentació de la Federació del Comerç i Turisme del Baix Gaià, entitat constituïda per PIMEComerç Tarragona i les associacions de comerciats d’Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà i la Pobla de Montornès. Aquesta iniciativa es crea amb l’objectiu d’aportar una millora als municipis del Baix Gaià, tant per al comerç com per al turisme i també per al desenvolupament local, tal com han explicat el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, que també ha assenyalat que el suport de l’administració és fonamental.

La presentació d’aquesta federació ha tingut lloc en el marc d’una jornada de dinamització de municipis petits que ha comptat amb la ponència de la presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, Marta Julià, que des de la seva experiència de dinamització d’aquesta comarca ha donat alguns exemples i motivacions per tirar endavant el projecte del Baix Gaià. Finalment, ha tingut lloc un debat entre els assistents sota el títol “Caminem junts la Federació i els municipis?”.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, acompanyat pel regidor de Comerç, Indústria i Activitats de Torredembarra, Josep M. Guasch. A més del president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, hi ha estat present el president de la Federació, Josep M. Lloret. Altres assistents han estat representants de les associacions comercials de Roda de Berà, de la Pobla de Montornès, de la UCEP de Torredembarra i ATECA d’Altafulla. També hi han pres part representants municipals d’Altafulla, Roda de Berà, Creixell, la Pobla de Montornès, el Catllar, la Riera de Gaià, Torredembarra i de la Diputació de Tarragona.

La creació de la Federació de Comerç i Turisme del Baix Gaià arriba després que el mes d’abril d’enguany es dugués a terme la primera Taula de Comerç del Baix Gaià a Altafulla i es posessin en comú propostes d’actuació i millora. De fet, la jornada també s’ha plantejat per avançar en les relacions entre l’àmbit privat (comerciants) i el públic (ajuntaments) i estudiar si el Consorci Turístic del Baix Gaià, que aplega els ajuntaments d’aquesta zona, pot ser una bona eina d’interlocució. En aquest sentit, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que cal trobar aquests mecanismes per relacionar-se i emprendre accions de manera coordinada i ha manifestat l’interès de la Torre en ser motor tant de la iniciativa turística com comercial.

Per la seva part, el regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha ressaltat la importància d’aquesta iniciativa tot assenyalant que cal realitzar accions conjuntes per protegir el petit comerç, que és majoritari en els municipis del Baix Gaià.