Torredembarra revalida la Bandera Blava per a les seves platges

S’obté per primera vegada el distintiu de platja inclusiva

Imatge d'una bandera blava. Foto: Cedida
Torredembarra ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans, Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau i el camí Cal Bofill-Baix a Mar- Els Muntanyans també ha estat distingit com a Sender Blau. També s’ha aconseguit en aquesta ocasió la distinció temàtica com a platja inclusiva per trencar les barreres arquitectòniques i atendre les persones amb diversitat funcional. Cal recordar que a la platja de Baix a Mar es disposa d’una zona habilitada per a persones amb mobilitat reduïda amb els següents serveis: Pèrgola amb zona d’ombra, cadires amfíbies, lavabos públics adaptats, rampes adaptades i reserva d’aparcament. Als Muntanyans es disposa d’un circuit adaptat per a persones amb dificultats visuals i a la Paella també existeixen diferents mesures d’accessibilitat, entre d’altres.
D’aquesta manera, les sis candidatures que havia presentat la Regidoria de Sostenibilitat han obtingut un any mes les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).
La bandera blava reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges. A més, del compliment d’una sèrie de criteris durant la temporada de bany, aquest 2020 s’han de complir les normes higièniques i de distanciament social decretades per fer front a la pandèmia per la Covid-19.
En relació a les mesures previstes per fer front a la Convid-19 a les platges, l’organització de Bandera Blava recorda que mai ha exigit l’existència de dutxes o rentapeus i que les desaconsella totalment en les circumstàncies actuals pel que suposen de despesa d’aigua i com a possibles focus de contagi innecessaris.
Cal Bofill és Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.
Finalment, el camí Cal Bofill – Baix a Mar – Els Muntanyans ha estat distingit com a Sender Blau. Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s’han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d’activitats recreatives, esportives, turístiques i d’educació ambiental.  Amb  aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d’uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d’ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d’un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera Blava.