Detingut un camioner amb una taxa d’alcoholèmia més de sis vegades la permesa

Els fets van tenir lloc a l'AP-7 a l'altura d'Altafulla quan una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus va alertar als Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dijous, un home de 48 anys amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol. L’home conduïa un camió fent ziga-zagues per l’AP-7, a l’altura d’Altafulla. Quan se li va realitzar el control d’alcoholèmia va donar una taxa més de sis vegades superior a la permesa.

A les 12.26 hores d’ahir, una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus va alertar als Mossos d’Esquadra que hi havia un camió circulant per l’AP-7, a l’altura d’Altafulla, fent ziga-zagues, envaint el voral i la resta de carrils. Ràpidament, una patrulla de trànsit dels mossos es va dirigir cap a la via per tal de recolzar al agents de la Guàrdia Urbana i fer-se càrrec de l’actuació.

Els agents de la Guàrdia Urbana, després de diversos intents, van aconseguir aturar el camió en una zona de descans ubicada al PK 252,9 de l’AP-7 sentit sud, que pertany al municipi de La Canonja (Tarragonès).

Els mossos, en arribar al lloc van identificar i van fer la prova d’alcoholèmia al conductor. El resultat de la prova amb l’etilòmetre va ser d’0,99 mg/l, una taxa més de 6 cops la permesa per a conductors professionals, que és de 0,15mg/l. Per tant, van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor que va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb el compromís de presentar-se quan sigui requerit davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona que instruirà el cas.