Pas endavant en la reconversió de l’antiga N-340

Surt a licitació la redacció de l'estudi tècnic de tota la via i del projecte d'obres del tram més urbà

El condicionament urbanístic de l’antiga N-340 al municipi de Torredembarra fa un pas endavant després que la Junta de Govern Local hagi aprovat treure a licitació la redacció de l’estudi tècnic del condicionament de l’antiga N-340 i la redacció del projecte d’obres en el tram comprès entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació i en espais amb afectacions de seguretat d’intervenció prioritària. També s’inclou la direcció de les obres. Tot plegat, amb un pressupost de licitació de 53.240 € (IVA inclòs). El termini de presentació d’ofertes s’inicia avui i restarà obert fins al 24 de desembre, a les 14 h. La presentació de la documentació s’ha de fer exclusivament per sobre digital, seguint les indicacions del perfil del contractant. Una vegada adjudicat el servei, els estudis i projectes s’han de presentar en un termini de dos mesos.

Entre d’altres qüestions, l’abast de l’encàrrec contempla la proposta de solucions per a tot el traçat de l’antiga N-340 entre la rotonda d’Altafulla i la rotonda de connexió amb l’actual N-34, un tram d’uns 5 km, i el projecte bàsic i executiu de les obres a realitzar en el tram comprès entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació. Com a primera aproximació, s’estima com a pressupost d’adjudicació d’aquestes obres el valor de 525.592,10 € (IVA inclòs).

L’Ajuntament de Torredembarra disposa per al 2019 d’un total de 678.557,7 € de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via en urbana. Cal recordar que fa anys que es va dur a terme el desdoblament de la N-340 al seu pas pel municipi i que es va obtenir una subvenció de l’Estat per a la seva reconversió, concretament el 2006, però no va ser fins a l’actual mandat, l’any 2016, que es va fer la primera actuació en aquest àmbit: la rotonda a l’alçada del carrer dels Pescadors.