Mor un home de 84 anys a la platja de Torredembarra

La víctima era a l’aigua i ha estat rescatat en estat inconscient pel servei de socorrisme

Imatge de recurs d'una atenció del SEM. Foto: ACN.

Un home de 84 anys ha perdut la vida aquest divendres al migdia mentre es banyava a la platja dels Muntanyans de Torredembarra (Tarragonès), segons ha informat Protecció Civil. La víctima es trobava a l’aigua i ha estat rescatat en estat inconscient pel servei de socorrisme de la platja, que l’ha dut fins a la sorra on li ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar. El 112 ha rebut l’avís a dos quarts d’una i s’han activat tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home que estava inconscient, que han estat infructuoses.

En l’emergència també han intervingut dues unitats dels Mossos d’Esquadra i una unitat de la policia judicial i personal de vigilància fiscal de la Guàrdia Civil i la Policia Local. La platja de Muntanyans de Torredembarra disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda. Amb aquesta ja són disset les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.

Protecció Civil de la Generalitat ha insistit en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Han demanat que cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.