Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Més de 5.000 persones participen en activitats a Cal Bofill aquest 2019

Avatar photo

La Regidoria de Sostenibilitat ha fet balanç de l’ús de Cal Bofill com a Centre d’Activitats Mediambientals durant el passat 2019 i ha elaborat una memòria al respecte que ja es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Gràcies al desenvolupament del programa d’educació ambiental, l’edifici està obert al públic pràcticament tots els dies de l’any, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, degut a la col·laboració dels grups ecologistes GEPEC-EdC i GETE-EeAC, que mantenen personal fix per atendre el públic i donar explicacions de les exposicions que cada mes s’hi programen. Els dissabtes, diumenges i festius l’obertura depèn de la disponibilitat de voluntariat de tots dos grups ecologistes, encara que pràcticament està obert sempre.

Durant l’any passat un total de 5.058 persones van entrar a l’edifici de Cal Bofill a la recerca d’informació, per visitar les exposicions, dur a terme les visites guiades que organitza GEPEC-EdC o participar en les activitats del programa d’educació ambiental desenvolupades amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat. Com és habitual, la màxima ocupació té lloc en els mesos d’estiu i Setmana Santa, tot i que la realització del Segon Mercat d’Intercanvi i Segona Mà coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus que va tenir lloc durant el mes de novembre, han fet que l’afluència al centre s’hagi incrementat per sobre de l’habitual.

Destaca, especialment, l’afluència generada per les exposicions al llarg de l’any, però també a les jornades que tenen lloc en les immediacions de l’edifici, als jardins de Cal Bofill. L’afluència a les exposicions mediambientals representa el 52,5% del total, mentre les jornades, que només han estat tres durant l’any, han recollit l’16,9 % de la participació.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que Cal Bofill és un recurs molt important en la dinamització mediambiental de Torredembarra. També ha comenta que, si bé la participació en activitats ambientals sembla ser menor que l’any anterior (unes 7.000 persones), cal destacar que enguany s’han desenvolupat com activitats ambientals prioritàries les campanyes de conscienciació sobre el reciclatge, bustiant un tríptic informatiu a 15.000 habitatges i lliurant informació en centres escolars per desenvolupar activitats relacionades amb la selecció de residus, així com la campanya de lliurament de material i informació als carrers dels barris de Babilònia i Sant Jordi afectats pel canvi de sistema de recollida de residus de contenidors al Porta a Porta, que inclouen més de dues mil famílies.

Per aquest any 2020, es vol donar prioritat a les activitats relacionades amb l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, després de l’aprovació de la Taula d’Emergència Climàtica per part del plenari de l’Ajuntament, la promoció de Cal Bofill com a centre d’informació i activitats ambientals i, molt especialment, a les campanyes d’informació sobre el sistema de recollida porta a porta, tant als barris on ja s’ha implantat (Sant Jordi i Babilònia) com en aquells on es desenvoluparà aquest sistema de recollida abans de l’estiu de 2020 (Clarà i Baix a Mar).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC acusa al PSC de moure’s per “ressentiment”

Notícia següent

Tornavís Teatre celebra deu anys reflexionant sobre la depressió a l’Espai Jove Kesse

Notícies relacionades