L’escola del Catllar estrenarà edifici de secundària

Actualment l'ESO s'imparteix a les escoles velles, a més d'un quilòmetre de distància del col·legi

Porta d'accés al CEIP l'Agulla del Catllar, en una imatge d'arxiu del 2015.

L’escola del Catllar (Tarragonès) tindrà un nou edifici per a l’educació secundària. El Departament d’Educació i l’Ajuntament han acordat la construcció d’un espai on poder-hi ubicar l’alumnat de secundària de l’Institut Escola L’Agulla. Actualment l’ESO s’imparteix a les escoles velles, a més d’un quilòmetre de distància del col·legi. El nou edifici, que costarà uns 2 milions d’euros, es farà just al costat del col·legi, on ara hi ha un aparcament. Això permetrà que els alumnes de secundària estiguin junts amb els de primària. El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, conjuntament amb l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, han visitat aquest dijous aquest institut escola, amb 420 alumnes. També els ha acompanyat el director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra.
Aquesta setmana el Govern ha aprovat l’acord de col·laboració entre el Departament i l’Ajuntament per a la construcció d’aquest edifici, que també contempla l’Escola Municipal de Música, que s’ubicarà a la planta baixa. L’import màxim previst per a aquesta actuació és de gairebé 2 milions d’euros, dels quals el Departament d’Educació n’aportarà un màxim de 750.000€ euros L’Ajuntament del Catllar es farà càrrec de la licitació, la redacció i l’aprovació del projecte d’aquesta construcció.

L’Institut Escola L’Agulla compta amb 95 alumnes d’educació infantil distribuïts en 6 grups i amb 211 alumnes de primària dividits en 11 grups. Des del curs 2015-2016 el centre ha esdevingut un institut-escola i, progressivament, s’hi ha anat implantant els quatre nivells d’educació secundària obligatòria (ESO). Aquest és el quart any que s’imparteix ESO, per tant enguany acabarà la primera promoció. En total hi ha 114 alumnes cursant ESO, distribuïts en 6 grups.

Noves construccions al Camp de Tarragona

També en matèria de construccions, la setmana passada el Govern va aprovar l’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveu 27 construccions escolars arreu de Catalunya per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mig termini. Les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d’un centenar de mòduls. D’aquestes, quatre es faran a Tarragona: concretament tres noves construccions i una gran adequació -un institut a Miami, a Mont-roig del Camp, noves escoles a Maspujols i al Montmell i l’adequació de l’Escola Els Ganxets a l’edifici Ciutat de Reus. Els quatre projectes s’eleven a 12 milions d’euros.