Les obres del carrer Pere Badia començaran el 5 de setembre

Les obres tindran cinc equips de treball en paral·lel

Les obres d’execució del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’iniciaran el pròxim 5 de setembre, duraran tres mesos i comptaran amb cinc equips de treball en paral·lel que permetran minimitzar les afectacions. Aquests són els principals detalls que es van donar a conèixer ahir al vespre en una reunió informativa amb veïnat i comerciants, que va tenir lloc a Cal Maiam. Hi van intervenir l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino; la regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas, i representants de la direcció d’obra, de l’empresa contractista i tècnics municipals.

Els punts clau de l’actuació són els següents:

Inici: 5 de setembre
Final: 5 de desembre

• Es garanteix la seguretat dels vianants amb tancaments i altres mesures com la prioritat invertida (prioritat del vianant) durant les obres.

• Es minimitza l’afectació a l’activitat dels residents i usuaris restringint els pas de vehicles a veïns i serveis.

• L’afectació a la circulació rodada dels vials circumdants és mínima, s’habiliten itineraris alternatius.

• S’optimitza els termini d’execució amb cinc equips de treball en paral·lel.

Precisament l’existència de cinc equips de treball en paral·lel permet que les obres es duguin a terme per trams i no tot el carrer a l’hora de principi a final. El calendari i la ubicació de les obres en cada moment és el següent:

Fase 1

Setmana 1 a la 5: del número 12 al 18, del 13 a 23, del 32 al 57 i del 43 al 55.

Setmana 1 a la 8: entre C/ Capella i c/ Filadors

Fase 2

Setmana 5 a la 9: del número 5 al 13 i del 25 al 43.

Setmana 5 a l’11: del número 2 al 12 i del 20 al 32.

Fase obra 3

Setmana 12 a 14: mobiliari, jardineria i neteja final d’obra

Una altra qüestió que es va explicar a la ciutadania és com afectaran les obres al trànsit. En aquest sentit, la zona de provisió de materials s’ubicarà a l’aparcament del carrer de Lleida. Pel carrer de Pere Badia només es permetrà el trànsit de vehicles d’obra, de serveis, de veïns i de càrrega i descàrrega. Les places d’aparcament quedaran anul·lades. Les entrades i sortides als garatges particulars es mantindran i només es veuran afectades en moments molt puntuals i s’informarà amb temps. En termes generals, els desplaçaments que ara es produeixen pel carrer de Pere Badia tenen com a ruta alternativa els carrers de San Clemente i Envelat.

Pel que fa a la jardineria, la previsió és plantar una cinquantena de tarongers, un tipus d’arbre que s’ha triat per crear zones d’ombra i no provocar molèsties als veïns.

L’objectiu d’aquestes obres és que una vegada finalitzades el carrer de Pere Badia hagi canviat d’estètica i de concepte passant a convertir-se en un eix principal de vianants i comercial de primer ordre.

Cal recordar que actualment és un carrer amb prioritat per als vehicles ja que un 75% de la via és calçada (d’un carrer d’uns 15 m d’amplada, 11 m són de calçada). Amb la reordenació urbanística prevista, es guanya espai per als vianants i la vida comercial (es du a terme un increment de voreres amb una amplada mitjana de 4 m (ara entre 1,5 i 3 m). L’aparcament de vehicles passarà a ser tot en línia, no n’hi haurà cap en bateria invertida.

Les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’han adjudicat a l’empresa Infraestructuras Trade, SL, per un import de 308.137,61 € (IVA inclòs).