L’Ajuntament d’Altafulla presenta la 3a edició d’Escena Altafulla

Per qüestions alienes a l’organització s’ha hagut de suspendre la programació del primer dia que es concentrarà finalment l’últim cap de setmana de juliol

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest matí, a la Vil·la romana dels Munts, la 3a edició del cicle de teatre Escena Altafulla, que se celebrarà el darrer cap de setmana de juliol, dies 28 i 29. Inicialment, la programació estava prevista que comencés el divendres 27 de juliol, amb els espectacles “Com si fffós per tu” i “La comèdia dels errors”, però per qüestions alienes a l’organització s’han hagut de suspendre a última hora. La presentació ha comptat amb l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Mònica Borrell; la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, i la directora artística d’Escena Altafulla, Anna Estrada.

D’aquesta manera, el cicle comptarà amb quatre espectacles amb artistes de primer nivell i, com a novetat destacada en aquesta edició, de dues classes magistrals d’escenes i monòlegs, a càrrec del prestigiós actor Geoffrey Colman, Director de Teatre del West End, Cinema i Televisió, i Cap d’Interpretació de la Royal Central School of Speech and Drama de Londres, una de les escoles d’interpretació més reconegudes en l’àmbit internacional.

En aquest sentit, la directora d’Escena Altafulla, Anna Estrada, ha convidat a la ciutadania a participar com a oient d’aquestes classes magistrals sobre Shakespeare, que s’organitzaran per primera vegada al matí, perquè donen sentit “al comportament universal, del què passa al món i perquè ens comportem d’aquesta manera”, i al mateix temps, coneixeran com treballen actors professionals. Els participants faran un treball d’escenes i monòlegs de Shakespeare, en català, castellà o anglès.

L’objectiu del cicle, tal com ha expressat la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, “és apropar el teatre de qualitat a la major part de la ciutadania a preus assequibles i amb espectacles d’entrada lliure al carrer”. Per això, s’han programat, com en cada edició, espectacles al Parc Voramar, d’accés lliure; i de pagament, a la Vil·la romana dels Munts. Quant a les entrades, el preu és de 15 €, tot i que si se n’adquireix més d’una, es premia amb bonificacions que redueixen l’entrada a 10 €.

Per la directora del MNAT, Mònica Borrell, “obrir aquest cicle de teatre a la Vil·la romana dels Munts enriqueix la programació, i al mateix temps, l’activitat pròpia del museu invertint en la conservació del jaciment i la seva divulgació”.

Per acabar, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, més enllà de remarcar la qualitat dels artistes i de tots els espectacles, ha volgut subratllar el recital de música de l’actor Alberto San Juan “España ingobernable”, un relat d’aquelles ocasions en què el poble, els de baix, la ciutadania, la “xusma”, s’ha organitzat al carrer per lluitar pels drets i les llibertats públiques, des de la Segona República fins avui. Per Alonso, “som els hereus d’aquesta gent que va deixar la seva vida i la seva joventut a les presons i que durant aquests anys han estat oblidats”.

El cicle de teatre compta amb els espectacles LLEPAFILS, de la Companyia Teatre al Detall – Jordi Palet); LA CABARETA, de Maria Molins i Bàrbara Granados, dirigit per Joan Maria Segurat); CONSEQÜÈNCIES, de la Companyia Moveo, i ESPAÑA INGOBERNABLE, amb Alberto San Juan i Fernando Egozcue.