L’Ajuntament d’Altafulla estrena la nova pàgina web

El nou portal està configurat amb disseny web responsiu, una tècnica especialitzada que fa que el contingut, disseny i rendiment siguin necessaris en tots els dispositius

Durant la primera setmana de novembre ha entrat en funcionament la nova pàgina web de l’Ajuntament d’Altafulla, que continua sent www.altafulla.cat . El nou web, molt més visual i moderna adaptada als nous temps, veu la llum després de mesos de canvis i actualitzacions constants, com a conseqüència de la implantació de l’administració electrònica. Tot això va obligar a endarrerir la posada en funcionament del nou portal, el qual pretén facilitar una relació directa i propera entre els ciutadans i ciutadanes d’Altafulla i l’Ajuntament.

La transparència és un dels elements que vol aconseguir el nou espai, que serà també un important canal informatiu del municipi. A més de les notícies d’actualitat i les previsions de l’agenda d’activitats, tampoc no hi falta tota la relació d’entitats del municipi, així com altra informació d’utilitat com ara els talls de subministrament i la situació meteorològica in situ de la vila, entre d’altres. La nova web actualitza els enllaços d’accés als diferents blogs i canals informatius existents en l’actualitat i que estan vinculats a serveis municipals, com ara l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües d’Altafulla. La web també inclou l’accés a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram i Youtube de l’Ajuntament.

Cal destacar que el portal municipal unifica les dues webs amb què fins ara comptava l’Ajuntament com és la pròpia de la institució i la de Turisme. Així, es divideix en sis grans blocs: Altafulla Turisme (amb tota la informació necessària per al visitant); El municipi (amb les dades per conèixer la nostra vila); Ajuntament (amb la informació institucional); Serveis (amb tota la informació dels serveis públics i municipals que s’ofereixen als veïns i les veïnes); Notícies (el bloc amb els serveis informatius i de documentació); Agenda (totes les activitats que es programen a la vila) i el Contacte. També cal remarcar que tota la informació institucional es dirigeix cap al portal de transparència i la seu electrònica.

El regidor de l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament d’Altafulla, Xavier Rofas, ha destacat que el nou portal “és una eina de comunicació renovada i constantment renovable que facilitarà a la ciutadania informació sobre Altafulla. També facilitarem la relació entre els veïns i veïnes d’Altafulla i la seva administració més propera. Volem que la transparència sigui una premissa important”. El regidor ha recordat que “la web és una finestra oberta al món. La seva posada en marxa ha vingut condicionada per les novetats en matèria d’administració electrònica i canvis normatius (protecció de dades) que vivim a velocitat de vertigen actualment a l’administració local”.

El nou portal està configurat amb disseny web responsiu (responsive web design), una tècnica especialitzada de creació i desenvolupament de llocs web que permet adaptar el format dels continguts del lloc a les característiques de qualsevol pantalla o dispositiu d’accés. Es tracta d’un enfocament del disseny web destinat a permetre que les pàgines web puguin ser vistes responent a la pantalla o navegador web amb què s’està veient, indiferentment de les seves característiques. És important entendre que les tasques de disseny web responsiu inclouen oferir el mateix suport a una varietat de dispositius per a un sol lloc web. D’aquesta manera, contingut, disseny i rendiment són necessaris en tots els dispositius per garantir la facilitat d’ús i la satisfacció dels usuaris.