Desmantellada una plantació de marihuana dins d’una casa de Roda de Berà

La Guàrdia Civil va confiscar 379 plantes

Agents de la Guàrdia Civil en el desmantellament d'una plantació de marihuana dins d'una casa de Roda de Berà. Imatge publicada el 14 de febrer del 2020. ACN

La Guàrdia Civil ha desmantellat una plantació de marihuana dins d’una casa unifamiliar de Roda de Berà. S’han confiscat 379 plantes d’aquesta plantació d’interior o ‘indoor’. S’han detingut tres persones d’una mateixa família com a responsables del cultiu i elaboració de la droga. Van ser usuaris del mercat del poble que van alertar la policia, el novembre passat, de l’existència d’una casa on s’hi cultivava marihuana. A partir d’aquí, Guàrdia Civil i Policia Local van organitzar diversos dispositius per desmantellar aquesta plantació clandestina. El propietari va col·laborar amb la policia. Els detinguts són dos homes i una dona de nacionalitat espanyola. Se’ls imputa un suposat delicte contra la salut pública i frau de fluid elèctric.

Tots tres detinguts van declarar en dependències policials i van ser deixats en llibertat, a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell. Durant el registre, el propietari va col·laborar amb els agents, facilitant l’accés a l’habitatge i a la pròpia instal·lació del cultiu, que es trobava a la primera planta de la casa.

Els agents van trobar un total de 379 plantes en fase adulta repartides en quatre habitacions del primer pis, i en una altra habitació hi havia 1.196 cabdells. Dalt d’un altell s’hi trobava la zona de l’assecat de la marihuana, i també material per al cultiu i elaboració de la droga.